Magazin

Indijski doktor sa panterom i jaguarom u grotlu ukrajinskog rata: Ne idem bez njih!

doktor

Od početka ratnih sukoba u Ukrajini indijski doktor Girikumar Patil dane provodi u podrumu kuće, a društvo mu prave njegovi kućni ljubimci – jaguar i panter.

Doktor Patil je svoje nesvakidašnje ljubimce pre dve godine otkupio iz kijevskog zoološkog vrta i odlučan je u tome da Ukrajinu ne napušta bez njih.

On je šest godina živeo u malom gradu koji se nalazi u Donbasu, oblasti na istoku Ukrajine.

Kada je rat počeo, Patil je izlazio iz podruma samo da kupi hranu za ljubimce, mužjaka jaguara starog 20 meseci i šestomesečnu ženku pantera.

Njegov jaguar je retki hibrid muškog leoparda i ženke jaguara, kaže Patil.

Do sada je kupio 23 kilograma jagnjetine, ćuretine i piletine iz susednih sela, po ceni četiri puta većoj nego obično.

– Moje velike mačke provode noći s mnom u podrumu. Oko nas se čuju bombe. Mačke su uplašene. Jedu manje. Ne mogu da ih ostavim – rekao je četrdesetogodišnji Patil.

Dodaje da je ovo drugi rat koji proživljava, ali da je sada strašnije.

On je ranije živeo u Lugansku, oblasti u kojoj su se proruski pobunjenici borili protiv ukrajinskih trupa od 2014. uprkos sporazumu o prekidu vatre.

Tokom borbi u regionu uništeni su Patilov dom i indijski restoran koji je tamo otvorio.

Onda se preselio 100 kilometara dalje, u Severodonjeck, kupio novu kuću, nastavio da se bavi medicinom i kupio nove ljubimce.

– Sada sam zarobljen u ratnoj zoni. Ovog puta sam zabrinut. Roditelji me zovu i mole da dođem kući, ali ne mogu da ostavim životinje – kaže Patil.

Girikumar koji dolazi iz indijske države Andra Pradeš kaže da je potrošio 35.000 dolara na kupovinu pantera i jaguara iz kijevskog zoološkog vrta pre 20 meseci.

Kaže da je uprava zoološkog vrta dozvolila privatnu prodaju životinja onima koji imaju mesta da ih drže, objašnjava Patil dok pokazuje dokumenta i potvrde da su jaguar i panter njegovi.

doktor sa leopardom

Patil je stigao u Ukrajinu 2007. na studije medicine.

Od 2014. godine bavio se ortopedijom, a sada radi u državnoj bolnici u Severodonjecku koja je zatvorena otkako je rat počeo.

Otvorio je i privatnu praksu.

U Severodonjecku Patil živi u šestosobnoj dvospratnoj kući sa malim ograđenim prostorom za životinje.

Kaže da je većinu zarade potrošio na ljubimce – uz mačke ima i tri psa.

Dodatna sredstva pokušava da prikupi preko Jutjub kanala gde objavljuje video snimke dve velike mačke za oko 85.000 pretplatnika.

– Oduvek su me fascinirale velike mačke, posebno otkako sam gledao film sa indijskom zvezdom Čirandživijem koji ima leoparde – kaže Patil.

Priča da je oduvek voleo životinje i da je uvek imao pse, mačke i ptice kod kuće.

Posle srednje škole i koledža, Patil je razmišljao da li da upiše glumu i nekoliko puta se oprobao u tome, igrajući male uloge u sapunicama na Telugu jeziku.

U Ukrajini je, kaže on, igrao desetine uloga, uglavnom likova stranaca u filmovima i serijama.

Granica sa Rusijom je na manje od 80 kilometara od njegove kuće, ali je teško do nje stići zbog ruskih snaga u toj oblasti.

Povremeno ostaju bez struje i interneta, ali većinu poruka i postova na društvenim mrežama može da pošalje.

– Jedini sam Indijac ovde, a tokom noći osim mene nema nikog u komšiluku. Većina mojih komšija se odselila u obližnja sela. Ja ću izdržati – kaže on.

Izvor: BBC

Novosađanin vezao bojler na povodac i prošetao ga gradom

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

173 Shares
173 Shares
Share via
Copy link