Beograd Magazin

“Sram vas bilo komšije”: Inicijativa stanara novobeogradskih blokova pokrenula lavinu besa (FOTO)

incijativa stanara uklanjanje rampe za invalide novi beograd
Ilustracija, Foto: Pixabay/Djordje Nikolic

Nije retkost da na sastancima skupštine stanara u zgradama dođe do kojekakvih “vrcavih” ideja, ali jedna incijativa stanara novobeogradskih blokova izazvala je pravu lavinu besa njihovih komšija i sugrađana na društvenim mrežama.

Ista inicijativa postavljena je na glasanje, ali nije poznato šta su stanari odlučili.

Žele da uklone rampu za invalide, razlog je neverovatan

Kako se može pročitati u obaveštenju koje je završilo na platformi X, pred stanarima Gandijeve 44 u Beogradu se pojavila inicijativa da se ukloni rampa za osobe sa invaliditetom ispred visokog prizemlja, predložena od strane nekolicine prisutnih na sednici stambene zajednice.

– Sram vas bilo komšije! Hoće da uklone rampu za invalide jer se trenutno ne koristi i kao naružuje izgled! – napisao je besno korisnik mreže X koji je objavio sporno obaveštenje, prenosi Blic.

Prema onome što dalje piše, stanari se pozivaju da učestvuju u anketi povodom ove odluke do 4. marta, a pored toga upitani su i za mišljenje o vraćanju boje lifta u pređašnju.

Kako je navedeno u obrazloženju, rampa za osobe sa invaliditetom se ne koristi, a po mišljenju predlagača, ona narušava izgled zgrade.

“Izgleda da su samo zli i glupi”

Ova inicijativa izazvala je bes na pomenutoj mreži, a korisnici nisu štedeli predlagače u svojim reakcijama.

Jedan od njih primetio je i da tu istu rampu koriste i roditelji sa kolicima, biciklisti i mnogi drugi, te da je zbog toga besmisleno reći da se ne koristi čak i ako u zgradi nema osoba sa invaliditetom.

Drugi su pak razmišljali zašto bi tako nešto palo na pamet bilo kome.

– Kad sklone rampu automatski dobijaju još jedno ili dva parking mesta, iako to baš tako ne izgleda – napisao je jedan od njih.

– Nije čak ni to u pitanju, nema nikakve koristi ako se ukloni. Izgleda da su samo zli ili glupi – nadovezao se autor objave.

Izvor: Blic

Skuterista “izradio” policajca forom iz crtaća u GTA jurnjavi po beogradskim blokovima (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link