Film Magazin

Srbi i Hrvati su se toliko nat*urivali da je IMDb zabranio ocenjivanje filma „Dara iz Jasenovca“

Primitivizam, neslaganje oko bilo kakvih istorijskih činjenica, očigledna mržnja i nacionalno prepucavanje između Srba i Hrvata naterala je administratore IDMb-a, sajta na kojem korisnici ocenjuju filmska ostvarenja, da tu opciju zabrani za film „Dara iz Jasenovca“.

Nekoliko dana trajalo je besomučno natezanje između korisnika ovog sajta iz Srbije i Hrvatske koji su iracionalno davali najviše i najniže ocene ovog ostvarenja Predraga Gage Antonijevića.

Ovaj film je srpski kandidat za Oskara, a kritika objavljena u magazinu Varajeti ocenjuje delo kao „nacionalističku propagandu“ koja je „snimljena sa upitnim namerama“. Nakon ovog teksta, nezadovoljni korisnici društvenih mreža pokrenuli su kampanju da Srbi daju najviše ocene ovoj drami preko platforme IMDb.

Najveći kuriozitet cele priče očigledna činjenica da ni jedni ni drugi nisu pogledali ovaj film, budući da je „Dara iz Jasenovca“ prikazivana samo u jednom kratkom periodu u Gračanici, dok je beogradska premijera zakazana za 22. april, a distribucija u Americi započinje 5. februara, piše Danas.

U trenutku kada je platforma ukinula mogućnost ocenjivanja, ocena koju je film imao bila je 9,4 od maksimalnih 10.

Rade Šerbedžija: Nacionalizam je najbolje rešenje da opravdaš svoje životne neuspehe

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

58 Shares
Share via
Copy link