Lifestyle Magazin

Imala sam 16 godina kada su mi rekli da ću uništiti svoj život ako rodim dete

Maloletničke trudnoće su česte, a još češće se završavaju abortusom… Razlozi su brojni – od činjenice da je otac rešio da „ispari“, preko pritiska roditelja i loše finansijske situacije pa sve do predrasuda okoline, prenosi Blic žena.

Tinejdžerke koje se ipak odluče da bebu zadrže često nailaze na nerazumevanje i osudu okoline, i neretko su im skresana krila za dalji lični napredak i razvoj. Ipak, nisu sve ovakve priče teške i tužne, upravo suprotno – većina mama se nikada ne pokaje zbog odluke što su donele dete na sve, bez obzira na bitke koje su tukle na tom putu.

Mi u celosti prenosimo dirljivu ispovest Vitni Balard koja je postala majka sa samo 16 godina.

„Zadržala sam bebu. Iako sam imala 16 godina. Iako nisam znala kako ću. Zadržala sam bebu. Čak i kada su mi svi rekli da „deca ne treba da imaju decu“. Ili da ću „upropastiti svoj život“.

Zadržala sam bebu. Znam da neki misle da sam spavala sa svima naokolo. Da sam bila promiskuitetna. Znala sam da će devojke pričati. I momci slušati.

Ali ja sam i dalje želela svoju bebu. Znala sam da postoji pilula koja je mogla sve da „odnese“. Moji „problemi“ bi mogli da nestanu ako bih je danas uzela. Ali ja sam znala da je to laž. Tako da sam zadržala svoju bebu.

A pošto sam to uradila, pretpostavljalo se da merzim sve koji su napravili drugačiji izbor. Ali ne. Ja ih volim. I znam koliko su bili uplašeni. Jer sam i ja. Znam kako su bile dezinformisane kada im je rečeno da je nemoguće. Ali nije.

Znala sam da će mi biti potrebno puno poverenja i vere da čuvam svoju bebu. Ali kada sam to uradila, desila se luda stvar. To mi nije upropastilo život. Ni na koji način!

Sada imam bebu i porodicu. Imam bebu i fakultetsku diplomu. Imam muža i još beba. Odgajala sam bebu i dalje jurila svoje snove.

Da, neke stvari sam uradila na teži način i odrasla sam brže nego što sam morala i borila sam se tokom tog puta. Ali kada pogledam svog slatkog dečaka – tako mi je drago što sam zadržala svoju bebu! “

Potresna priča Mile Jovović o abortusu je ubojitija od mača

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

167 Shares
167 Shares
Share via
Copy link