Magazin Srbija

Baka Ljubinka (70) živi sama u dotrajalom kontejneru, duboko u šumi (VIDEO)

baka ljubinka
Foto: Instagram/Fondacija_tamara_misirlic

Ljubinka Anđelović (70) živi u dubokoj šumi Kozjeg Dola, sama u dotrajalom kontejneru. Od “nameštaja” unutra, nekoliko dotrajalih komada nameštaja, koji su miševi pojeli, nefunkcionalni šporet i šuplji pod koji predstavlja najveću opasnost.

U okolini, “društvo” su joj jedino divlje svinje, jer nikoga nema.

– Ne mogu da radim ništa, i umorna sam, ceo dan čuvam svinje, branim ih od ubice, dođu i ubiju mi svinje, kol’ko su mi ubili nemam kosu u glavu –  priča Ljubinka kroz suze.

Zli su ljudi, kaže ona, i živi u strahu da joj neko ne ubije svinje koje voli više od svega. A ubijaju ih svakodnevno. Uprkos svim nedaćama koje su je snašle ona je zahvalna Bogu, što je živa.

Za baka Ljubinku i njenu priču, saznala je Tamara Misirlić koja se istog momenta pojavila na adresi žene koja živi potpuno sama. Njena situacija, Tamaru je veoma pogodila, te nam ona otkriva detalje posete namučenoj baki.

– Zvao me je neki čovek i rekao mi je za nju, ja sam se uputila tamo i mogu vam reći da je jako daleko. Ona se nalazi kod Trgovišta, tačnije kod Kozjeg Dola, živi sama u šumi sa svojim svinjama, porodicu nema i nikada se nije udavala – priča Tamara.

Život u kontejneru, dotrajale i nefunkcionalne stvari, ovoj starici dodatno otežavaju već i previše težak život.

– Ona je imala kuću koja se srušila, i onda su joj dodelili kontejner koji je dotrajao. Baka ima penziju, ali nema dodira s novcem, jer ljudi iz prodavnice uzimaju novac i dva puta mesečno joj donose hranu. Kako je i ona sama rekla, neretko ima problem i sa hranom koja joj nestane. Hrani se šumskim plodovima, jako je vredna i ima te svinja koje pazi bolje nego sebe, one su joj sve. Najveći strah je da joj lovci ne ubiju svinje, pošto se već dešavalo – priča nam Tamara koja je obišla baku i saznala za nju, i dodaje kako su iz dana u dan sve teže i teže priče za koje ona saznaje.

Mole se svi koji su u mogućnosti da pomognu i doniraju sredstva na račun Fonadacije Tamara Misirlić, koja je za samo tri godine zbrinula 85 porodica.

Dinrski račun:

200-3453980101008-90

Devizni račun:

RS35200345398010198860

SWIFT/BIC:

SBPORSBG

Izvor: Telegraf.rs

Baka Radmila živi sama u planini i već 15 godina gleda kroz prozor očekujući dolazak sina

OGLAS

104 Shares
104 Shares
Share via
Copy link