Svet

Lekar koji sa uplašenom decom legne na operacioni sto kako bi ih prošao strah je svetao primer u ovom hladnom svetu

dr-Erbug-Keskin

Turski pedijatar umiruje svoje male pacijente pred operaciju na simpatičan način. Predani zdravstveni radnik doktor Erbug Keskin, godinama praktikuje da se fotografiše sa decom pred njihovu operaciju, kako bi im ublažio strah.

Jedan od tih dečaka, kome je doktor Erbug spasio život se skoro 10 godina kasnije fotografisao sa ovim lekarom, a zajedno sa tom fotografijom postavio je i onu sa operacionog stola, kada je bio mali dečak.

Godinama ovaj dečak obilazi doktora Erburga i za njega kaže da je veoma predan zdravstveni radnik, koji je u njegovim sećanjima ostavio lepe tragove i kome duguje svoje zdravlje sada kao odrasla osoba.

Ovaj doktor rođen je 15.aprila 1955. godine u Babeaskom. Osnovno obrazovanje je završio u tri različita grada, a srednje u školi „Galatasaraj“.

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Istanbulu. Započeo je specijalizaciju na „Klinici za opštu hirurgiju Medicinskog fakulteta“, a završio je na specijalizaciji za dečiju hirurgiju.

Bio je i član Komisije za sprečavanje zlostavljanja dece, a od marta 2010.godine radi na Klinici za pedijatrijsku hirurgiju Medicinskog fakulteta u Istanbulu i od tad često praktikuje fotografisanje sa decom koja su uplašena pred operaciju.

Doktor koji se tokom epidemije dočepa pozicije, nikada i nije bio doktor. Taj je zauvek ukaljao profesiju

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

528 Shares
528 Shares
Share via
Copy link