Magazin Novi Sad

Humani Novosađanin spasao promrzlog psa, a sada mu je potrebna naša pomoć (FOTO)

Povređeni pas Dragan
Foto: Facebook / Izgubljeni/nadjeni psi Novi Sad / Dragan Dragan

Specijalizovane Fejsbuk grupe u kojima se oglašavaju pronanalazači napuštenih životinja, prepune su postova o prelepim psima i mačkama koje su uočene na novosadskim ulicama, kojima se pokušava naći vlasnik ili novi dom u kojem bi dobili ljubav i pažnju kakvu zaslužuju.

Neretko su ove životinje lošeg zdravstvenog stanja, mučene od strane raznih monstruma, a dešava se i da ih vlasnici namerno izbace iz kuća, ostave napuštene na Fruškoj gori ili čak bacaju u podzemne kontejnere po gradu, kao da se ne radi o živim bićima.

Srećom i dalje postoje plemeniti i humani ljudi, koji su spremni da im pomognu, pruže privremeno sklonište i neopphodnu negu, makar dok se ne nađe neka dobra duša koja će ih udomiti.

Tako je plemenitost jednog našeg sugrađanina, dirnula je korisnike društvenih mreža, kada je objavio kako je pomogao nesrećnom i promrzlom psu kojeg je pronašao na ulici.

Promrzlog psa odveo kod veterinara

Uparvo zato se obratio Novosađanima za pomoć, da bi pas izbegao sudbinu koja ga čeka kada napusti veterinarsku ambulantu.

„Opet ja. Sad, opet, nažalost, vraćamo se u surovu realnost. Sinoć oko 21:30 pronašao sam psa u obližnjem dvorištu zgrade gde živim u dosta lošem stanju. Tresao se, povraćao, nije mogao na noge, odbijao hranu…“, započinje Dragan, a prenosi Blic.

Psa je potom odveo kod veterinara, jedinog koji je u tom momentu radio, gde je nesrećni mališa dobio svu moguću medicinsku negu.

Povređeni pas novi sad
Foto: Printscreen / Facebook / Izgubljeni/nadjeni psi Novi Sad

„Malo je živnuo, krvna slika mu je OK, imao je „samo“ malo povišenu temperaturu. Izgleda je bio izgladneo i promrzao. Ostao je kod njih na daljoj terapiji i posmatranju. U svakom slučaju nije otrovan na šta smo u startu sumnjali“, napisao je humani Novosađanin u Fejsbuk grupi „Izgubljeni/nađeni psi Novi Sad“.

„Oporaviće se, ali šta posle?“

Dragan, ipak, nije ni ovde stao, već je rešio da psu pronađe topao i bezbedan dom.

„Po svemu sudeći oporaviće se, ali, šta posle??? Pas je jako dobar i pitom, nije pružao nikakav otpor, potpuno mirno se vozio kolima… Ima oko 1,5 god. 26 kg i mršav je. Ako neko ima želju da mu pruži dom, smeštaj šta bilo, makar preko zime neka se javi. Hvala“, napisao je on i dodao svoj telefon na kraju objave.

Ukoliko imate u svom domu i srcu mesta za prelepog ljubimca koji će obogatiti vaš i ulepšati njegov život, javite se Draganu i tako pomozite da se jedna napaćena duša skloni sa ulice pred nastupajuće hladne dane.

Nikad nemojte zaboraviti da oko nas postoji puno malih krznenih prijatelja kojima je potrebna naša pažnja i nega i da u urbanoj džungli mnogi ne bi preživeli bez naše pomoći.

Izvor: Blic

Dobri duh Limana nastavlja da živi i čuva svoje dvorište, pas Dabli dobio mural (FOTO)

353 Shares
353 Shares
Share via
Copy link