Balkan Magazin

Hrvatski policajac udaljen iz službe jer je preuzeo poziv Vojske Srbije

policija-hrvatska
Foto: Ilustracija, EPA-EFE/ANTONIO BAT

Buru u hrvatskoj javnosti poslednjih nedelja izazvao je jednistveni slučaj mladog hrvatskog policajca sa dvojnim državljanstvom, koji je preuzeo poziv za upis u vojnu evidenciju Republike Srbije, a da o tome nije obavestio svoje nadređene.

On je nakon toga udaljen iz službe i protiv njega je u toku disciplinski postupak zbog „teže povrede službene dužnosti“.

Slučaj 21- godišnjeg hrvatskog policajca sa dvojnim državljanstvom, iz Policijske uprave vukovarsko-sremske, koji je još 7. novembra udaljen iz službe jer je preuzeo poziv Vojske Srbije, a da nije o tome obavestio nadređenog rukovodioca, jedini je takav slučaj u MUP-u, piše 24 Sata.

To je potvrđeno u ponedeljak iz Policijske uprave vukovarsko-sremske.

– Policijska uprava vukovarsko-sremska je na osnovu članka 12. Zakona o policiji rešenjem udaljila iz službe 21-godišnjeg policijskog službenika, koji je raspoređen u stanicu granične policije Tovarnik, a protiv njega je pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti – izjavio je predstavnik PU vukovarsko-sremske, Dragoslav Živković.

Živković je objasnio da je 21-godišnji vukovarsko-sremski policijski službenik na teritoriji Republike Srbije ostvario kontakt sa predstavnicima Vojske Srbije, preuzevši poziv za upis u vojnu evidenciju Republike Srbije, a da o tome nije obavestio svog nadređenog rukovodioca.

– Time je teško naštetio interesima službe i ugledu MUP-a, a istovremeno je dovedena u pitanje i njegova dostojnost za obavljanje policijske službe – naveo je Živković te dodao da je 21-godišnji policijski službenik udaljen iz službe 7. novembra prošle godine.

– Njegovo udaljavanje iz službe bilo je neophodno, jer su povreda dužnosti i posledica povrede nespojivi sa službom kojom obavlja dok traje postupak – rekao je predstavnik PU vukovarsko-sremske i dodao da je to jedini takav slučaj na nivou MUP-a.

Izvor: 24 Sata

Sin gradonačelnika Novog Sada zadužio uniformu, prijavio se za služenje vojnog roka

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

15 Shares
Share via
Copy link