Magazin Putovanja

Hrvat objasnio strancima šta NIKAKO ne smeju da rade u njegovoj zemlji ako ne žele problem!

split-hrvatska

Svaka zemlja i svaka kultura ima različita pisana i nepisana pravila pa u svakoj zemlji postoji ono nešto što ne bi trebalo da radite. Korisnici foruma “Reddit” su ispisali što ne bi trebalo da radite u njihovoj zemlji, a našla se tu i preporuka jednog Hrvata.

– Podizanje palca, kažiprsta i srednjeg prsta istovremeno. Iz Hrvatske sam – napisao je, a prenosi “Indeks“.

U Indiji je zabranjeno “klanje krava, kritikovanje vlasti, policije i hinduizma”, navode članovi foruma.

Iako nije napisao o kojoj je zemlji reč jedan korisnik je naveo da lokalne ženske osobe u njegovoj zemlji ne smeju da nose bikinije, dok stranci smeju da trče okolo goli ukoliko plate.

– Živeo sam u Pragu nekoliko godina. Hladnoća u odnosu s drugim ljudima je i više nego očigledna. Čak se ni ne izvine kad se sudare s nekim na ulici – tvrdi korisnik.

Škoti su istaknuli da se njihovu zemlju ne sme nazivati delom Engleske.

– Pravilan izgovor francuskog u nekim regijama. Ako tako govorite, rizikujete da vas neko napadne jer misli da ste bogati. Iz Francuske sam inače – napisao je još jedan korisnik.

– Žena ne sme da sedi na prednjem sedištu automobila ako osoba koja vozi nije njen brat, otac, muž ili sin – napisao je korisnik koji nije otkrio iz koje je zemlje.

– Izuvanje kad uđete u tuđu kuću jer niko ne želi da oseti vaše smrdljive noge. Ako vam je neugodno u obući pitajte za dozvolu da se izujete – dodao je još jedan korisnik koji nije otkrio iz koje je zemlje.

– U Kolumbiji je nepristojno zalupiti vratima automobila – ističe latinoamerički komentator.

Nemac je otkrio da je apsolutno neprihvatljivo da se izvodi nacističko salutiranje, crtaju svastike ili izgovaraju fraze iz Drugog svetskog rata poput nacističkog pozdrava.

– Mogu da vas prebiju ili uhapse ako to uradite. Ne šalimo se s tim što se dogodilo, iako možete da naletite na glupe tinejdžere koji crtaju svastike, no generalno govoreći, strogi smo u vezi sa tim – tvrdi.

Umesto dobrodošlice, turistima u Hrvatskoj razmazali go**a po automobilima

11 Shares
Share via
Copy link