Magazin Putovanja

Jedna žena je pitala da li u Srbiji postoji hotel bez dece i izazvala haos na društvenim mrežama

Hoteli bez dece nisu ništa neobično u svetu, ali da li takvi hoteli postoje u Srbiji? Jedna žena je odlučila da potraži odgovor na to pitanje.

S obzirom na to da će većina građana Srbije ovo leto provesti u zemlji, potražnja za domaćim odmaralištima nikad nije bila veća.

Na Fejsbuk grupi “Odmor u Srbiji” javila se žena koja je upitala za savet da li postoji destinacija za odmor u Srbiji, ali na kojoj neće biti dece – po mogućstvu hotelski smeštaj sa korišćenjem velnesa i bazena.

Da li zbog straha od korona virusa i asimptomatskih slučajeva male dece ili jednostavno želje da ne sluša buku, njeno pitanje izazvalo je lavinu komentara.

Mnogi su je pitali da pojasni zašto ne želi u okruženju, a drugi su joj rekli da je tako nešto doslovno nemoguće naći.

– Zakupite vilu sa bazenom samo za vašu porodicu i eto, problem rešen – bio je jedan od komentara.

– Niko vas gospođo “ne razapinje”, niti je neko patetičan ako kaže da je skoro nemoguće naći neki smeštaj bez dece. To je realnost. Razumemo da želite mir, to je vaše pravo i to nije ništa čudno, ali tražiti destinaciju gde nema dece, pogotovo na bazenu je malo teže naći, da ne kažem nemoguće.

Drugi su se pak, nadali da će se predomisliti.

– E, to je malo teže, realno. Eto ja prva idem sa decom za koji dan, pa možda zapadnem u isti hotel kao i vi. Nadam se da ćemo za par godina videti vašu objavu u kojoj tražite hotel pogodan za decu.

A onda se ispostavilo da takav hotel zapravo postoji u Srbiji.

– Hotel Premier Aqua – Vrdnik, hotel samo za odrasle (preko 18). Verovali ili ne, ovo nije tako neuobičajeno u svetu. Ja sam bila u sličnom hotelu u Alanji i bilo je odlično – manje gužve, manje haotično za doručkom, manje vriske na bazenu. Za ljude koje nemaju decu, hoće da odmore od svoje dece ili imaju već odraslu decu – nisu uvek raspoloženi da slušaju tuđu – bio je savet jedne komentatorke.

Na kraju se oglasila i žena koja je prvobitno postavila pitanje tražeći savet rekavši da ona već ima decu, te da je odmor sa njima već obavila.

– Vidim da ljudi nisu navikli da odmor provedu sami – zaključila je.

TOP 5 predloga za nezaboravan odmor u Srbiji

Izvor: Telegraf

Avatar

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • pa sta ima veze, mozda zena ima odraslu decu i sada kada ode na odmor hoce odmor i uzivanje bez galame, plakanje, roditelja koji jure za decom itd. nista cudno, ne znaci da ne voli decu vec zeli odmor gde ce se odmoriti kao odrasla osoba. ISvuda u svetu postoje hoteli koji su kao porodicni znaci uglavnom su porodice s decom i oni drugi gde su uglavnom odrasli nista cudno, samo srbima

409 Shares
409 Shares
Share via
Copy link