Uncategorized

Ovo je najstrašniji horor svih vremena: Snimljen „zum“ kamerom uživo, gledate na svoju odgovornost

horor film
Printscreen/Youtube/Shudder

Najstrašniji horor film stvar je subjektivnog doživljaja i mnogi bi rekli kako je presuda tu nemoguća. Međutim, onda naučnici umešaju prste i tvrde da su utvrdili koje je ostvarenje najstrašnije u istoriji.

Reč je o hororu Gost (engl. Host), britanskog reditelja Roba Savidža, koji je nastao tokom pandemije KOVIDA-19 i sniman je putem Zoom videopoziva. Prati priču o grupi od šestero prijatelja koji učestvuju u virtuelnoj seansi.

Iako u početku ne očekuju mnogo od svog paranormalnog okupljanja, oni ubrzo shvataju da su potcenili zlog duha.

– Šest prijatelja unajmilo je medijum da održi seansu putem Zuma dok je trajao karantin, ali su dobili mnogo više nego što su očekivali jer stvari ubrzo kreću po zlu. Kad zao duh počne da napada njihove domove, počinju da shvataju da možda neće preživeti noć – glasi službeni sinopsis filma za koji „Projekt Science of Scare“ tvrdi da je najstrašniji film koji je ikad snimljen u istoriji kinematografije.

Inače, „Projekt Science of Scare“, koji je u vlasništvu kompanije „Broadband Choices“, poslednjih nekoliko godina je merio najstrašnije filmove na temelju otkucaja srca.

Kako bi otkrili najstrašniji film, istraživači su napravili popis horor filmova pre nego što su zamolili 250 dobrovoljaca da ih pogledaju na projekciji.

Svaki volonter opremljen je monitorom otkucaja srca koji se prati tokom svakog filma. Projekcije su se odvijale nekoliko nedelja kako ne bi bilo opasnosti da će učesnici istraživanja biti previše umorni. Gost je po tim kriterijumama povezanim s radom srca gledalaca proglašen najstrašnijim drugu godinu zaredom. Uz njega se ljudima broj otkucaja srca u proseku povećava za 24 otkucaja u minutu.

– Uprkos tome što je snimljen za samo 12 nedelja i u potpunosti je nastao putem Zoom videokonferencije, Gost je prestrašio našu publiku u svojih kratkih 56 minuta povećavši puls u proseku za 24 otkucaja u minutu, što nas je navelo da damo sud da je to znanstveno najstrašniji film ikad snimljen – istaknuto je iz kompanije „Broadband Choices“.

Film Gost na listi najstrašnijih slede Sinister (Zlokoban), koji se nalazi na drugom mestu, Insidious (Astralna podmuklost) na trećem, The Conjuring (Prizivanje zla) na četvrtom mestu i Hereditary (Nasleđeno zlo) na petom.

Vinona Rajder i Kijanu Rivs zbog filma stali pred sveštenika pa se stvarno venčali: Shvatili kad se sve završilo

42 Shares
Share via
Copy link