Magazin

Heroj Mundijala: Mladi junak junak prvenstva svu zaradu donirao bolesnoj deci

Napadač francuske reprezentacije i Pari sen Žermena, mlađani Kilijan Mbape (19), polako se uspostavlja kao glavna zvezda Mundijala u Rusiji.

Francuska je pobedila Argentinu (4:3) u osmini finala, a Mbape je postigao dva gola i izborio penal za svoju reprezentaciju i tako još jednom skrenuo pažnju svetske fudbalske javnosti na svoj raskošan i retko viđen talenat.

Mladi francuski napadač oduševio je igrom zbog koje će Mesi najverovatnije završiti reprezentativnu karijeru, ali još je više simpatizera dobio nakon utakmice.

Otkriveno je da Mbape sve bonuse i naknadu za igranje za francusku reprezentaciju donira za pomoć deci s teškoćama u razvoju jer smatra da ne bi trebalo da bude plaćen za nastupe za svoju zemlju.

Mbape dobije oko 20.000 evra za svaki reprezentativni nastup, a prođe li Francuska u Rusiji do kraja, dobiće dodatnih 300.000.

No, mladi napadač PSG-a i to namerava da donira. Njegovim primerom su se navodno poveli još neki mahom stariji igrači u reprezentaciji koji takođe žele da pomognu deci.

Francuzi nisu jedini koji to rade.

Engleska reprezentacija godinama donira novac od bonusa i premija u humanitarne svrhe, bez izuzetka. Reč je navodno o nepisanom pravilu među engleskim reprezentativcima.

Neki Nemci donirali su sav novac od premija od FIFA-e za osvajanje SP-a 2014, a Mesut Özil je lično platio operacije za 23 dece u brazilskim bolnicama.

Nisu imali za Paninijev album, pa ga je dečak napravio sam (VIDEO)

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
409 Shares
409 Shares
Share via
Copy link