Srbija Vesti

Pala 4 policajca iz Novog Sada i Beograda, štekali oružje i drogu za kriminalca

hapsenje
Foto: Ilustracija/Screenshot

 

Zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo zlopotreba službenog položaja, lišeni su slobode policijski službenici Žandarmerije R. L. (1979) i R. M. (1975), policijski službenik PU za grad Beograd M. K. (1985) i policijska službenica Uprave za međunarodnu operativnu saradnju S. T. (1977).

Hapšenje su izveli pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole i Uprave kriminalističke policije, po nalogu posebnih odeljenja za suzbijanje korupcije viših javnih tužilaštava u Beogradu i Novom Sadu.

R. L. se sumnjiči i za krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i neovlašćeno držanje opojnih droga, stoji u saopštenju MUP-a.

Kako se sumnja, R. L. je u julu ove godine tražio od R. M. dok je obavljao redovne zadatke da izvrši proveru kroz evidencije MUP-a za jedno lice iz kriminogene sredine, da li je za njim raspisana potraga, što je R. M. prikazao kao službenu radnju u službenim aktima.

Sledećeg meseca je, kako se sumnja, S. T. na zahtev M. K. izvršila provere kroz baze podataka Interpola za istu osobu iz kriminogene sredine, da li je za njim raspisana međunarodna poternica, o čemu ih je obavestila.

Sumnja se i da su M. K. i R. L. duži vremenski period vršili fizičko obezbeđenje osobe za koju su vršene ove provere kroz službene evidencije, kao i njegove porodice, a zauzvrat su dobijali novac i poklone.

Pretresom iznajmljenog stana u Novom Sadu koji su koristili M. K. i R. L. a koji je u blizini adrese stanovanja osobe iz kriminogene sredine, pronađeno je oružje u nelegalnom posedu i opojna droga.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

Izvor: Mup

Bivši načelnik novosadske policije imao veze sa biznismenima bliskim vlasti

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

142 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap