Magazin

Svetski mediji o dešavanjima u Banjaluci: Napetost raste (VIDEO)

<img src="https://i.ytimg.com/vi/EfjdAcx9OUI Podsećamo, policija proteklih sati upozorava okupljene u Banjaluci da se moraju razići sa Trga Krajine, ali oni to odbijaju. Desetine policajaca napravilo je kordon i ne dozvoljavaju nezadovoljnim građanima da stoje na Trgu. Ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu večeras će u 19 sati biti održan skup podrške uhapšenom Davoru Dragičeviću, a organizator okupljanja biće neformalna grupa građana.

Brojni svetski mediji pišu o dešavanjima u Banjaluci, protestima građana na Trgu Krajine koji su usledili nakon hapšenja roditelja Davida Dragičevića, javlja Tanjug.

Kako piše američki list “Vašington post”, napetost je porasla u delu BiH s većinskim srpskim stanovništvom, gde je policija privela čoveka čija je potraga za istinom o smrti njegovog sina izazvala višemesečne proteste protiv vlasti.

O protestima pišu “Njujork tajms” i “Los Anđeles tajms”

„Policija je saopštila kako je uhapsila Davora Dragičevića nakon što se nije pojavio na ispitivanju. Nekoliko drugih ljudi takođe je uhapšeno, uključujući i Dragičevićevu bivšu ženu i neke opozicione političare“, piše “Njujork tajms”.

Radio Slobodna Evropa takođe je preneo informaciju o protestima u Banjaluci i hapšenju Davora Dragičevića.

„Video/snimci objavljeni na društvenim mrežama pokazuju da se policajci sukobljavaju sa civilima na centralnom trgu u Banjaluci. Delegacija Evropske unije u BiH objavila je saopštenje u kojem se navodi da prati razvoj događaja“, piše Radio Slobodna Evropa.

Španski novinari u Banjaluci

Veliki broj španskih medija prati proteste u Banjaluci, kao i brojne agencije širom sveta kao što su francuska AFP, američka AP te britanski Rojters.

Pored svetskih medija i novinskih agencija, regionalni mediji iz minuta u minut prate i prenose dešavanja u Banjaluci.

Podsećamo, policija proteklih sati upozorava okupljene u Banjaluci da se moraju razići sa Trga Krajine, ali oni to odbijaju. Desetine policajaca napravilo je kordon i ne dozvoljavaju nezadovoljnim građanima da stoje na Trgu.

Ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu večeras će u 19 sati biti održan skup podrške uhapšenom Davoru Dragičeviću, a organizator okupljanja biće neformalna grupa građana.

Pogledajte snimke hapšenja i haosa u Banjaluci

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

84 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap