Magazin

Crkva zabranila okupljanje građana da zapale sveće

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka u petak veče su usmeno obavestili građane, koji se mesecima okupljaju u porti crkve Hrista Spasitelja u Banjaluci i pale sveće za ubijenog mladića Davida Dragićevića, da im je od sutra zabranjeno okupljanje na tom mestu.

Policijski inspektori obavestili su aktiviste grupe „Pravda za Davida“ da je zabrana usledila nakon zahteva Eparhije banjalučke iz koje su, kako su naveli, uputili dopis policiji da im okupljanja građana u crkvenom dvorištu „ometaju vršenje njihovih poslova“.

Pokazan im je dopis eparhije, ali im nije uručen.

Iz policije su još naveli da je odranije članovima grupe „Pravda za Davida“ zabranjeno okupljanje na Trgu Krajine, mada o tome ne postoji nikakav zvaničan dokument, te da se jedino mogu okupljati u parku „Mladen Stojanović“, uz prethodno dobijenu dozvolu od policije.

Dvadesetjednogodišnji David Dragičević nestao je 18. marta prošle godine, a njegovo telo pronađeno je 24. marta na ušću rečice Crkvena u reku Vrbas u Banjaluci.

Policija je dva dana posle pronalaska tela saopštila da je njegova smrt zadesna, posle čega su roditelji mladića organizovali proteste na Trgu Krajine, tvrdeći da je njihov sin ubijen i da su u organizovanju i ubistvu učestvovali i pojedini pripadnici MUP RS.

Okružno tužilaštvo Banjaluka je u junu prošle godine pokrenulo istragu o ubistvu Davida Dragičevića, ali do danas niko nije uhapšen.

Protesti gradjana na Trgu Krajine u Banjaluci trajali su sve do 30. decembra prošle godine, kada je policija silom rasterala gradjane.

Od tada su gradjani počeli svako veče da se okupljaju u crkvenom dvorištu i pale sveće za ubijenog mladića, podseća Danas.

Vladika Grigorije: “Pink truje Srbe širom sveta”

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

47 Shares
Share via
Copy link