Halil Bulbul zasitio se istambulske gužve i zaputio se u Beograd. U vreme pandemije, najgore doba za ugostitelje, otvorio je kafić i – uspeo!
U njegovom minijaturnom kafiću na beogradskom Dorćolu kafa se pravi kao na traci. Halil Bulbul i njegova supruga Ajca postali su omiljene kafedžije u ovom kraju. U Beograd su stigli iz Turske, i na mestu nekadašnje trafike otvorili kafić.
Samo pola godine kasnije krenula je korona i ugostiteljima zadala velike glavobolje. Ali ne i Halilu. Njegov biznis je procvetao.
“Malo je mesto, imamo take-away mušterije, i možemo da preživimo”, kaže Halil za Dojče Vele.
Halil i Ajca Tursku su napustili u potrazi za mirnijim životom, jer, Istanbul je postao prevelik i prebrz.
Halil Bulbul zasitio se istanbulske gužve i zaputio se u Beograd. U najgore doba za ugostitelje, otvorio je kafić i – uspeo! pic.twitter.com/tVUTANyIEA
— DW Српски/Srpski (@DW_Srpski) September 12, 2021
“Kada sam video ovo prvi put, osećao sam se kao u Istanbulu pre dvadeset, trideset godina. Ljudi uživaju i ćaskaju međusobno, mislim, imaju vremena da uživaju”, kaže on.
Iako u početku ni sam nije verovao da će njegov biznis uspeti da opstane, Halil je u međuvremenu počeo čak i da zapošljava radnike kako bi uslužio sve verne goste i već ima planove za budućnost:
“Želim da “izvedem” svoj bar na ulicu, i mušterije i komšije su srećne zbog toga. Oni ovde mogu da uživaju bez problema, a kada prolaze, samo stanu, kao pit – stop, popiju kafu i nastave dalje.”
Halil i Ajca su u Beogradu pronašli svoj novi dom, i u njega ugradili uspomene iz domovine. Uspomene i miris prave turske kafe.
Ako ste na kafi s nekim ko pije čistu crnu, moguće je da sedite sa psihopatom
Dodaj komentar