Magazin Svet

Ima para baš za sve i ponosno bira život u rodnom selu bez struje i interneta

Nema tog novca koji može da se meri sa porodičnim mirom i srećom, i nema boljeg osećaja do onog koji imamo kada uđemo u dom u kom smo odrasli.

Jedan od najvećih boraca u istoriji UFC-a Habib Nurmagomedov zaradio je milione dolara, a živeće u oronuloj kućici u svom rodnom selu.

Ovaj UFC šampion verovatno je jedan od najskromnijih sportista ikada.

Iako je u karijeri samo od borbi zaradio oko 10 miliona dolara, Habib je rešio da sa porodicom živi u svojoj skromnoj kući koja se nalazi na vrhu planine u njegovom rodnom selu Sildi u Degistanu.

Selo Sildi smešteno je u blizini granice sa Čečenijom, a najbliži grad udaljen je oko 40 kilomentara. Ovde nema interneta, telefona i struja je jako slaba. U selu živi oko 200 meštana koji se bave poljoprivredom i stočarstvom. U selo jednom mesečno dolazi kamion koji dostavlja neophodne namirnice za život, jer nema prodavnica, piše Kurir.

Ovaj sjajni degistanski borac je ponosan na svoje poreklo, ne pati od luksuza i ne stidi se mesta iz kog potiče. U njegovoj skromnoj oronuloj kućici su metalni kreveti, plastične stolice, stari tepisi…

Dok se njegove bivše kolege baškare u velelepnim vilama, on je svoj mir sa porodicom pronašao u planinama Degistana.

Bor se davi od zagađenja, kineski investitor ugovorom zaštićen od odgovornosti za narušavanje životne sredine

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
41 Shares
Share via
Copy link