Magazin Vesti

Užasne gužve na ulasku u Srbiju 48 sati pre obaveznog negativnog testa

guzva-na-horgosu-granicni-prelaz
Sve o gužvama na graničnim prelazima i link pomoću kojeg putem kamera možete pratiti stanje na granici

Zbog predstojećih praznika i protivepidemijskih mera koje stupaju na snagu u nedelju, na graničnom prelazu Horgoš pojačan je priliv putnika na ulazu u Srbiju.

Prema informacijama Uprave granične policije u 08.00 časova, na graničnom prelazu Horgoš, na ulazu u Srbiju, putnička vozila čekaju četiri sata. Na graničnom prelazu Batrovci, na ulazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je tri sata, saopštilo je JP “Putevi Srbije”. Na graničnom prelazu Kelebija, na ulazu u Srbiju, putnički automobili čekaju jedan sat. Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja, javlja Tanjug.

Mera prema kojoj je ulazak u Srbiju dozvoljen uz negativan PCR test, a za građane koji ga ne poseduju propisana kućna izolacija 10 dana, stupa na snagu u ponedeljak 21. decembra.

Za ulazak u Srbiju na Horgošu čeka se do pola sata, ali se sa mađarske strane čeka najmanje četiri sata da bi se sa graničnog prelaza Reske izašlo iz Mađarske i stiglo do graničnog prelaza.

Velike su gužve i na austrijsko-mađarskoj granici i uopšte na putevima u Zapadnoj Evropi ka Srbiji jer su mnogi krenuli zbog praznika i kako bi izbegli protivepidemijske mere.

U protekla 24 sata preko Horgoša u Srbiju ušlo oko 16.000 putnika u 4.500 putničkih vozila. Gužva je i na graničnom prelazu Tompa-Kelabija. Strani državljani koji dolaze u Srbiju oni će morati da imaju ili pi-si-ar test ne stariji od 48 sati.

Što se tiče naših državljana koji ulaze u Srbiju oni će morati da imaju ili negativan pi-si-ar test, ne stariji od 48 časova ili će morati u obavezan karantin.

Na graničnom prelazu policajcima će morati da pokažu test ili će posle zdravstvenog upozorenja morati da se prijave na sistem E-zdravlje i da budu narednih deset dana u karantinu. Iz tog karantina moći će da izađu u slučaju da se u Srbiji negde u lokalnom zavodu ili ovlašćenom laboratoriji testiraju pi-si-ar testom i ako budu negativni mogu da izađu iz karantina.

Mere ne odnosi na putnike ne one putnike koji prolaze kroz našu zemlju, za tranzit za teretni saobraćaj, ali iza one putnike u pograničnoj zoni – za građane Srbije koji rade u Mađarskoj u krugu od 30 kilometara. Oni ako imaju dokaz o tome da rade u Mađarskoj ili da imaju zemlju moći će bez pi-si-ar testa da ulaze ili izlaze. Ove mere važiće na graničnim prelazima do 10. januara.

Inače, od nedelje će strancima koji dolaze u Srbiju biti dozvoljen ulazak samo ako poseduju negativan pi-si-ar test, ne stariji od 48 časova.

Na graničnom prelazu Bajakovo juče je formirana kolona duga pet kilometara na ulazu iz Hrvatske u Srbiju. Državljani Srbije koji nemaju negativan pi-si-ar test moraju u desetodnevni karantnin.

Trenutno video-stanje na graničnim prelazima možete pratiti ovde.

Država PCR testove plaćala 400 dinara, za nabavku materijala omakla im se jedna nula

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

18 Shares
Share via
Copy link