Lifestyle Recepti

Grupa Novosađana oduševila publiku receptima na blogu

Novosađanin Mladen Žakić je videvši koliko su popularni blogovi o kuvanju odlučio da sa svojom suprugom Jelenom Galetin Žakić i dva prijatelja pokrene blog „Bite to satisfaction“.

– Ideja o pokretanju bloga je došla spontano, jer se često okupljamo i pripremamo hranu kod nas ili kod nekoga iz tima, pa smo hteli da to objavimo i na internetu – kaže Mladen i dodaje da je želeo da ljudima približi svetsku kuhinju.

blog-o-kuvanju-1

On pronalazi recepte iz različitih izvora, na internetu, od strane drugih ljudi, sa putovanja, postoje čak i oni koje je sam smislio. Na pitanje kako to da su popularni blogovi o kuvanju, a oni koji ih čitaju nemaju vremena da kuvaju, bloger odgovara da ljudi vole da vide dobru fotografiju hrane.

– S jedne strane ljudi vole da vide lepu fotografiju, dobar recept, nešto novo, da prate trendove, ali tempo života i borba sa egzistencijom uskraćuju vreme potrebno za spremanje hrane – navodi Mladen.

Jedan post na ovom blogu ima naslov “Tipična večera jednog prosečnog Novosađanina”.

– Takva večera bi trebala da bude laganija salate bez puno dresinga i začina, a može nešto sa piletinom ili ćuretinom – objašnjava bloger.

blog-o-kuvanju-3

Blogu „Bietosatisfaction “ raste broj pratilaca, a pre dva meseca Mladen Žakić je počeo da sarađuje sa “Color press group”-om, pa vegetarijanci mogu naći recepte i u štampanom izdanju časopisa “Vegetariana”.  Vegetarijansko/veganske novine se izdaju na tržištu Srbije, Makedonije, Crne Gore i Bosne. Recepti koji se nalaze u magazinu, približeni su ovom podneblju i lako je doći do sastojaka za svaki recept.

Mladen kaže da je do saradnje sa “Vegetarijanom” došlo zato što je ljudima sa ovog podneblja trebalo ponuditi teme koje se bave vegetarijanskom i veganskom ishranom, jer nisu u dovoljnoj meri zastupljena kod nas.

blog-o-kuvanju-2

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link