Srbija Vesti

Grom ubio 2 krave i bika kod Ivanjice, krdo bežalo s livade u šumu (VIDEO)

grom ubio krave
Foto: Infoliga

U Erčegu, selu nedaleko od Ivanjice dogodila se neviđena nesreća.

Grom je ubio dve junice i bika, a unezverena goveda su bespomoćno bežala po livadi.

Kako piše lokalni portal Infoliga, sve se dogodilo juče, a kako je rekao vlasnik junica i bika Mile Vukićević udaru gromna prethodilo je ozbiljno nevreme praćeno jakom kišom i olujom.

Pogledajte video:

 

Krave, njih deset, koje su bile na ispaši uplašile su se i krenule prema obližnjoj šumi. Usledio je udar groma iza koga su na zemlji ostale tri ubijene životinje.

– Pucalo je, grmelo, lomilo na sve strane. Pogorele sijalice u kući, bilo je jezivo. Nisam mogao da izađem dok se nevreme nije malo primirilo. Imao sam šta i da vidim. Dve junice i bik mrtvi, ostale krave se razbežale po livadi, uplašene. Došle su komšije, zvali smo policiju i komunalnu inspekciju obećali su sutra doći da ih zakopaju – rekao je Mile za InfoLigu i dodao:

– Ja sam ne mogu. I prošle godine mi je stradala junica od udara groma. Nisam tražio nikakvu pomoć, ali sada moram jer je šteta preko 4.000 evra. To je za mene veliko. Nadam se u lokalnu samoupravu da mi izađu u susret koliko mogu.

Porodica Vukićević živi skromno baveći se poljoprivredom i stočarstvom pa će ih ova nesreća ozbiljno ekonomski uzdrmati.

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

34 Shares
Share via
Copy link