Testenina je jedna od omiljenijih namirnica širom sveta, ipak mnogi prilikom pripreme prave greške. Italijanska kuvarica upozorila je na one najčešće.
Pavlaka u „karbonari“
Italijanska kuvarica Anđela Hartnet vlasnica je restorana koji je nagrađen Mišlenovom zvezdicom, pa je otkrila neke od najuobičajenijih grešaka koje ljudi prave prilikom pripreme hrane kod kuće.
Gostujući na podkastu The Dish sa popularnim glumcem Stenlijem Tučijem, voditelj Nik Grimšou upitao je Harnet šta joj posebno smeta kada ljudi pripremaju testeninu kod kuće.
– Pavlaka u ‘karbonari’ jedna je od stvari koja mi posebno smeta. Tradicionalna italijanska ‘karbonara’ priprema se od jaja i sira. Sastojci se dodaju vrućoj testenini i pomešaju da bi se dobio umak, objasnila je.
@stanley.tucci So fast, so good! I joined @nicholasgrimshaw and @angelacooking on Dish from @waitrose. Listen now wherever you get your podcasts.
Tip testenine i parmezana
Druga stvar koju Harnet navodi kao grešku jeste korišćenje špageta sa bolonjeze sosom, pojašnjavajući da se na severu Italije češće koriste taljatele.
U nastavku je istakla i kako joj smeta korišćenje prethodno izrendanog parmezana i prethodno kuvane testenine.
– Sećam se koliko mi je zasmetalo kada sam bila na fakultetu pa je neko koristio prethodno narendan parmezan. To mi je zasmetalo kao i korišćenje prethodno kuvane testenine koja se naknadno osveži u hladnoj vodi, rekla je, a prenosi N1.
Dodaj komentar