Balkan Vesti

Vrućine u Grčkoj već odnose živote – petoro turista preminulo, za troje se traga

grčka vrućine

Potraga za nestalim turistima u Grčkoj intenzivirala se pošto temperature rastu do onih opasnih po zdravlje. Lokalno stanovništvo u Grčkoj upozorava turiste da ne potcenjuju ekstremne vrućine, budući da je jedan Amerikanac postao peti turista koji je pronađen mrtav od početka sezone.

Njegovo beživotno telo nađeno je u nedelju, prenosi Independent.

Trenutno timovi za potragu pretražuju ostrva Sikinos i Amorgos u potrazi za dve Francuskinje i Amerikancem koji su nestali prošle nedelje.

Gradonačelnik Sikinosa rekao je da se potraga za dve francuske državljanke, starosti 73 i 64 godine, „intenzivirala“ nakon što su nestale pošto su u petak krenule na pešačenje.

– Bili smo napolju celo jutro u potrazi“, rekao je on. „Došli su dobrovoljci sa Santorinija, tražili su vatrogasci, policija, posebno obučeni pas, ali teren je kamenit i pun gudura. Napor je bio ogroman, ali područje gde su nestale je teško za pretragu i, nažalost, još uvek ih nismo pronašli – dodao je.

Kako se operacije potrage i spasavanja nastavljaju, meštani navode da su isfrustrirani zbog turista koji pešače tokom ekstremnog vremena.

Dafne Tolis (44) kaže da turisti „potcenjuju vrućine i ne znaju kakve one mogu da budu u Grčkoj“.

– Često viđamo turiste kako idu na planinarenje ili na vožnju biciklom usred dana, kada većina Grka zna da ne treba raditi nikakve fizičke vežbe – rekla je Dafne.

Izvor: N1

Batut izdao upozorenje na veoma opasne temperature u Srbiji narednih dana

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link