Lifestyle Putovanja

Grčka osetno jeftinija od Hrvatske: Uporedne cene letovanja

Pri izboru idealnog letovanja, presudna je debljina novčanika. Upoređivanje cena je glavna kalkulacija svake osobe koja se sprema na letovanje, a pravi se izbor između Grčke i Hrvatske.

Smeštaj

I jedna i druga zemlja imaju prelepu obalu i bogatu istoriju, ali se prema cenama i ponudi i te kako razlikuju. Mini istraživanje je nedvosmisleno pokazalo: cene u Grčkoj su mnogo niže. Tako je smeštaj u Heraklionu dva puta jeftiniji nego smeštaj u Splitu, dok je celodnevni parking na plaži u Grčkoj samo dva evra.

Grčka ove godine beleži najlošiju sezonu u poslednjih 10 godina, cene u ovoj zemlji su i dalje znatno niže nego u Hrvatskoj. Za smeštaj za dve osobe u Grčkoj potrebno je 35-50 €, a za luksuzni apartman vam je potrebno 65 evra.

Iako je u Splitu ponuda veća, cene su duplo veće – piše B92. Najjeftiniji smeštaj košta 52 €, a najskuplji prelazi čak i 100 evra.

Hrana

Ručak u restoranima na plaži kreće se od 7 do 12 evra. Toliko recimo košta sveža riba sa prilogom. Pola litra domaćeg vina je 5 evra, a pivo košta 3,5 evra, piše Jutarnji.hr. Čak je i u restoranima jelo jeftinije, pa je tako moguće ručati za 12 evra u Grčkoj, što je do 3 puta jeftinije nego u Hrvatskoj.

Izleti

Ako želite da posetite Knosos, prvi evropski grad i prestonicu kralja Minosa, treba vam 15 evra, a za posetu dubrovačkim zidinama treba vam 30 €.

Turisti kažu da je duplo jeftiniji i parking u Grčkoj, kao i ležaljke, suncobrani, ali i iznajmljivanje automobila.

Top 15 amartmana za najbolji smeštaj na Kopaoniku

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

359 Shares
359 Shares
Share via
Copy link