Magazin Novi Sad

Gradonačelniče, Novosađani vole seljake, a ne podnose ljakse, ok?

vucevic
Foto: printscreen

Dok se prestonicom Vojvodine vijori transparent “Izvini, Novi Sade” razvijen između traktora, Gradska vlast ne prihvata izvinjenje poljoprivrednika, već je izrazila navodnu brigu za sugrađane. Primorani paori koji potražuju osnovna prava na pristojan rad i život nisu dobili nijedan kompliment od gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, ali jesu od Novosađana.

Opštepoznato je da ratari podršku većine Novosađana imaju i do sada incidenata nije bilo. Međutim, gradonačelnik Miloš Vučević se po starom političkom običaju makar potrudio da unese seme razdora i usput isprosi koji politički poen rekavši da ne razume zašto su poljoprivrednicima “krivi Novosađani”…

– Zašto ovo radite? Što ste nam juče dva mosta blokirali? Nije lepa slika kad igrate fudbal na blokiranom Bulevaru Mihajla Pupina, tužna je slika, kao i da pečete roštilj. Novosađani to nisu zaslužili. Onda razvučete transparent ‘Izvini, Novi Sade’. To nije dovoljno, nemojte ljudima da kvarite život – poručio je Vučević, koji se nakon nedelju dana setio da je grad i cela Srbija blokirana traktorima i poljoprivrednim mašinama.

Protest poljoprivrednika
Foto: 021

Umesto solidarnosti i jedinstva koje nam je svima preko potrebno kada Aleksandar Vučić putuje u Brisel kako je rekla premijerka Ana Brnabić – Vučević  je kazao da Novosađani nisu krivi za sušu ili za cenu suncokreta na tržištu i da ne razume o čemu se ovde radi nadovezavši se pitanjem “da se izazove neki incident”?

Čovek bi pomislio da su pomenute persone na suprotnim političkim polovima, a zapravo su dvoje finalista SNS-a za mesto predsednika Vlade Srbije.

Možda se radi o internom takmičenju, Brnabić poziva na ujedinjenje dok se Vučević šlihta Novosađanima, za svaki slučaj i ako uskoro ne bude “poslednje zbogom”.

O vremenskim kao i političkim nepogodama koje su zahvatile Srbiju izlišno je i pričati, mada takvo poređenje nije ni izvodljivo. Posledice štetne vladavine SNS-a nesagledive su kako u novcu tako i u svim sferama, pa i u poljoprivredi. U Novom Sadu zbog planirane izgradnje Novog Sada na vodi mogu samo da se izazovu poplave, dok je pusti betonski pejzaž grada potpuno komparativan sa najvećom sušom na polju.

park-novo-naselje-2
Foto: Marijana Mutavčieva

Umesto priče o zaslugama priča se o krivici što nas dovodi do zaključka – krivi ste i vi, stranka kojoj pripadate, državni vrh, ali i neprocesuirani batinaši, zastrašivači Novosađana, noćni moleri, noćni poštari. Nepresušna lista se nastavlja spornim GUP-om, spornim mostom, betoniranjem grada, dolaženjem na posao načelodavanja grada biciklom u pešačkoj zoni levom trakom, nestajanjem parkova, sečom na Šodrošu, nepovratnim isporučivanjem Novog Sada u ruke investitora i krupnog kapitala…

Čak su izmanipulisani ponosni mladići pognute glave koji su poput ilegalne vojske koračali Limanima za cifru od verovatno 2.000 dinara i sigurno, masan sendvič.

predaja nije opcija naslovna
Printscreen

Dakle, neozbiljna izjava gradonačelnika Vučevića za ozbiljne građane Novog Sada. Neuspelo podrivanje nesloge i podizanje tenzija. Spinovanje, zamena teza, demagogija, mazanje očiju, neuspeli čas iz “demokratije”.

Iz Ekološkog fronta Novi Sad, čiji su članovi, uzgred, Novosađani, oglasili su se povodom izjave gradonačelnika Vučevića te poslali poruku njemu, poljoprivrednicima ali i Novosađanima:

– NISU KRIVI NOVOSAĐANI. VI STE!

Zamena na zamenu teze. Uvek.

Paori uživaju podršku Novosađana. I vi to znate. Setili ste se posle nedelju dana da je grad zatvoren, pošto je mig iz Beograda pušten,  a podrivanje na slabim karikama posle sastanka krenulo.

Pamtimo sve. I zaključane odbornike na Norcevu i kako ste zaseli 2012. Tu opštu sramotu formiranja novosadskog parlamenta. Uz podršku batinaša, od tada do današnjih dana. Vaše lekcije o demokratiji, ostavite za vašu “akademiju”. Pristale su samo tamo.

Ko su batinaši koji jašu po vratovima Novosađana? Ko ih plaća?  Dužni ste nam odgovore. Svim Novosađanima i Novosađankama, a posebno deci onih koje ste uzjahali! Od advokata očekujemo bar toliko. Ili ništa od toga?

Paori imaju traktore, ali imaju i Novosađane.

Paori, izdržite! Tu smo – naglasili su iz Ekološkog fronta Novi Sad.

Podsetimo, danas je osmi dan blokada u Novom Sadu. Poljoprivrednici su blokirali deo Bulevara Mihajla Pupina od mosta Duga do Skupštine grada.

Ratari su u ponedeljak od 9 časova pregovarali sa Vladom Srbije a dogovoreni su iznosi premije za mleko, kao i cena goriva. Cena suncokreta po toni nije dogovorena i ona je ostala predmet najvećeg spora.

Dok Vučić i Vučević huškaju narod, Srba na moru u Hrvatskoj 60% više nego lane

Čitajte Luftiku na Google vestima

213 Shares
213 Shares
Share via
Copy link