Srbija

Grad Beograd snosi troškove sahrane ubijenih u školi „Vladislav Ribnikar“

ribnikar-skola
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Grad Beograd zahvaljuje svim ljudima dobre volje, pojedincima i ustanovama iz Srbije i čitavog regiona, koji su uputili izraze iskrenog saučešća na adresu Skupštine Grada“, navodi se u saopštenju Grada.

Grad Beograd zahvaljuje porodici Dončić na izrazima saučešća i javno izrečenoj želji da snosi troškove sahrane poginulih đaka OŠ „Vladislav Ribnikar”, ali se oglasio saopštenjem u kojem navodi da će Grad organizovati i platiti sve troškove.

– Obaveštavamo javnost da je Grad Beograd, od momenta kada je gradonačelnik najavio svaku vrstu pomoći porodicama stradalih, u komunikaciji sa njima i jedna od prvih stvari koja je dogovorena jesu pokrivanje svih troškova i organizacije sahrana, kao i da nadležne službe već pripremaju organizacione detalje u vezi sa sahranom. Naravno, kako smo i najavili, porodice stradalih će dobiti i druge vidove pomoći od svog grada, a ovo je samo prva u nizu – izjavio je predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević i dodao:

– Istovremeno, Grad Beograd zahvaljuje svim ljudima dobre volje, pojedincima i ustanovama iz Srbije i čitavog regiona, koji su uputili izraze iskrenog saučešća na adresu Skupštine Grada Beograda. Molimo sve dobrotvore koji su iskazali želju da pomognu, da usmere svoje donacije ka humanitarnim ustanovama u sistemu socijalne zaštite Grada Beograda. O svim daljim aktivnostima rukovodstvo Grada Beograda obaveštavaće građane redovno – naveo je Nikola Nikodijević.

Osim toga, Ministarstvo prosvete je u stalnoj komunikaciji sa Gradom Beogradom oko pripreme sahrana tragično nastradalih učenika i radnika obezbeđenja, prenosi Nova.

Luka Dončić plaća sahranu dece ubijene u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“

12 Shares
Share via
Copy link