Srbija

Goran Džonić osuđen na doživotnu kaznu zbog ubistva porodice Đokić, nakon presude udaraio glavom u sto

goran-dzonic-3
Privatna arhiva

Viši sud u Nišu osudio je Gorana Džonića na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca – Gorana (57), Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25), 26. septembra 2021. godine.

Kako javlja reporter “Telegraf.rs“, nakon što je sudija objavila presudu rekao je:

– Nisam ja, zašto…- odjeknulo je sudnicom, a zatim je iz sve snage udario glavom o sto.

Tužilaštvo je u svojim završnim rečim predložilo sudu da Džonića osudi na kaznu doživotnog zatvora.

Sa završnim rečima tužioca složili su se i punomoćnici oštećenih, dok je odbrana tražila oslobađajuću presudu tvrdeći da nema dovoljno dokaza za osuđujuću presudu.

Džonić od početka suđenja negira krivicu, dok mu sa druge strane za krivično delo teško ubistvo preti kazna doživotnog zatvora.

On je pored teškog ubistva optužen i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Zločin koji je potresao čitavu Srbiju dogodio se u noći između 26. i 27. septembra 2021. godine.

Vlasnik menjačnice u Aleksincu Goran Đokić, njegova supruga Gordana i ćerka Lidija ubijeni su kada su se iz Moravca, nakon posete Goranovoj majci Stojanki, vraćali u Aleksinac.

Njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra, posle opsežne policijske potrage.

Džonić je rođake likvidrao iz koristoljublja, odnosno u nameri da dođe do novca koji je Goran Đokić krio u kolima, kako bi vratio dug od 10.000 evra koje je pozajmio kako bi kupio i renovirao kuću za jednog od sinova.

Sud je naložio da da Džoniću bude oduzeto 1.380.000 dinara, 27.130 evra, 3.940 švajcarskih franaka, 1.850 dolara, pištolj „bereta“ i vespa.

Istraga u ovom slučaju bila je sprovedena i protiv braće Aleksandra i Kostadima M. i drugog Džonićevog sina Milana, ali su oni pušteni iz pritvora i nisu se našli na optužnici.

Srbin koji je u Nemačkoj ubio bivšu ženu osuđen na doživotnu kaznu zatvora

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link