Balkan Vesti

Goran Bregović saslušan na sudu u Kotoru, tužio ga prvi komšija zbog zauzimanja zemljišta

goran bregović
Foto: Tanjug / Goran Bregović

Kompozitor Goran Bregović saslušan je u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, zbog sumnje da je zauzeo četiri kvadrata tuđeg zemljišta. Bregović je na suđenju izjavio da ne priznaje krivicu i izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret, piše Nova.rs.

– Na licu mesta nije bilo nikakve gradnje, samo je popravljen zid koji je bio na tom mestu i kada sam kupio plac i vrata, koja su popravljena, takođe su bila na zidu, jer je to bio jedini način da se uđe u baštu. Jedino što sam vrata malo pomerio i stavio jedan stepenik, a ne dva, izjavio je Bregović.

On se tereti za krivično delo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje i krivično delo protivpravno zauzimanje zemljišta.

Frontmen Orkestra za svadbe i sahrane i gitarista poznate jugoslovenske rok grupe Bijelo dugme na pitanje advokata Miroslava Vučetića, punomoćnika oštećenog Boža Kuševije, rekao je da pre popravljanja nije tražio dozvolu, ni dokumentaciju, jer je smatrao da mu to nije potrebno.

Bregović je kazao, što nije ušlo u zapisnik, da je sporni zid na zemlji čiji je on vlasnik oduvek bio tu.

– Ja ga milimetar nisam pomakao, tačno tamo gde je bio, tu je i sada. Ako geometar ustanovi da sam ušao u državno zemljište ja ću tražiti da ga kupim ili da ga porušim ako sam ušao, ali sam ušao nehotice, rekao je on, pa dodao da on nije mogao da zida kamen, jer je kompozitor.

Izvor: Nova.rs

Ova pesma je pre 40 godina posvađala Đoleta i Bregu (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

30 Shares
Share via
Copy link