Magazin Novi Sad

Godinama je bio ugostitelj, a danas je 68-godišnjak iz Novog Sada najpopularniji svetski model

marinko
Foto: Instagram/printscreen/S. Đelić

Ako u inostranom modnom časopisu naletite na ovog zgodnog 68-godišnjeg Novosađanina, nemojte biti iznenađeni.

Naš sugrađanin je jedan od najpoznatijih modela stok fotografije, a njegov lik koristi nebrojano portala i onlajn magazina širom sveta.

Putevi života su čudni, pa su Marinka Ivančeva, koji je godinama bio preduzetnik, ugostitelj, ali i zanatlija, odveli na sasvim drugu stranu, i to u momentu kada uglavnom ljudi jedva čekaju da uplove u penzionerske vode i dignu ruke od posla.

Ipak, on se pre šest godina, i to sasvim slučajno, oprobao u novoj profesiji i rešio da joj se u potpunosti posveti.

Marinko je postao model, specijalizovan za stok fotografije, a zbog specifičnog fizičkog izgleda i sjajnog držanja za svoje godine često ga porede sa Dinom Merlinom i Šonom Konerijom.

Nas je podsetio na super popularnog italijanskog biznismena Đanluku Vakija koji je zapravo i pokrenuo taj talas popularnosti starijih, sedokosih muškaraca.

“Jedan bračni par iz Beograda video je moje fotografije na sajtu za statiste, pa su me kontaktirali sa željom da odradimo tematsko fotografisanje. Tada nisam bio upoznat sa pojmom stok fotografije, i to se zapravo promenilo tek nakon što sam odradio nekoliko fotografisanja.

Dok sam radio, dobio sam ponudu da uključim i svoju suprugu kao partnerku, što smo rado prihvatili…

Zajedno smo odradili nekoliko fotografisanja, kako u Novom Sadu, tako i u Beogradu, a potom smo otišli i u Solun”, započinje priču gospodin Ivančev, i otkriva da je pravi “bum” nastao zapravo tek onda kada je otvorio Instagram.

“Neke fotografije su mi se toliko dopale, da sam odlučio da ih postavim na Instagram, kada je za samo nekoliko sati nastao “rusvaj”.

Oko tridesetak fotografa javilo mi se sa ponudama za saradnju, i od tada, evo već više od godinu dana, neprekidno radim u proseku dvadeset dana mesečno”, kaže naš sagovornik, i priseća se da je do sada radio već sa preko 50 domaćih i stranih fotografa, a da sa njih stotinak i dalje pregovara.

Marinko ističe da su senior modeli veoma traženi, ali da je kod nas malo starijih muškaraca koji su voljni da se upuste u ovu avanturu, pa nema široku konkurenciju. Prodaja ovakvih fotografija namenjena je svetskom tržištu, gde su one veoma tražene.

No, ako ste mislili da je ovo lak posao prevarili ste se jer setovi često umeju da traju i do osam sati, a akteri na stok fotografijama moraju da uskoče u najrazličitije uloge i savladaju različite veštine – da sve izgleda prirodno, da se iskažu emocije (radost, tuga, ljubav, bes, bol, razočarenje…)

“S obzirom da sam od pre pola godine penzioner, modeling shvatam kao posao, i bavim se samo time – trudim da savladam sve ono što se traži za stok fotografiju. Morate da budete fotogenični i opušteni ispred kamere i fotoaparata.

Kod mene se to nekako sve složilo, pa me zato i koriste za sve moguće teme”, istakao je Marinko, uz objašnjenje da se nekada amaterski bavio fotografijom i video snimanjem, pa mu kamera nije nepoznata.

Ovaj 65-godišnjak kaže da su godine samo broj, te da se on oseća bar 20 godina mlađe, a tako se i ponaša…

“Možda imam genetski dobre predispozicije, ali smatram da je većina toga u psihi čoveka, te u načinu života.

Vodim relativno zdrav život, ne pušim, ne pijem alkohol, a hranim se sasvim obično, premda sam slab na slatkiše i grickalice, trudim se i da uvek budem dobro obučen.

Veliki deo života bio sam veoma aktivan, godinama sam išao na posao biciklom i leti i zimi”, otkrio je svoje “trikove” za dobar izgled Marinko, koji je naznačio da mu je najveća podrška i savetnik upravo supruga, koja mu je često i partner na stok fotografijama.

Na koju foru je život 45-godišnjeg Novosađanina ometenog u razvoju sadržajniji i srećniji od našeg

Čitajte Luftiku na Google vestima

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
1.6K Share
1.6K Share
Share via
Copy link