Magazin

Jugoslovenska glumica živela na vodi, završila u domu za stare sa 39 kg, sobu deli sa cimerkom

Zagreb: Glumica Jadranka Matković
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Jadranku Matković pamtitmo iz filmova „Hajdučki gaj“, „Čaruga“, „Bogorodica“. Međutim kako u 71. godini ne može više da se bavi glumom kao nekada, živi od penzije koja nije dovoljna za osnovne potrebe.

Naime, hrvatskoj glumici je dodatno problem napravio dijabetes zbog koga je dobila gangrenu, te joj je pretila amputacija noge. Ona danas živi u domu za stara lica, a kako je rekla njenu hospitalizaciju je tražila doktorka.

Kada je došla u ovaj dom, imala je samo 39 kilograma, rekla je ona za „24sata.hr“.

– S obzirom na zdravstveno stanje i moje godine, tražila je da se prebacim u starački dom. Došla sam bolesna i smestili su me u stacionar. Oporavila sam se, ugojila barem pet-šest kila, imam doručak, ručak, večeru – otkrila je i dodala da je posećuju kolege glumci i prijatelji.

Osim činjenice da je glumica živela maltene samo na vodi još tužnija je činjenica da joj cela penzija odlazi na sobicu koju deli sa cimerkom.

Jugoslovenska glumica nema tih 62.000 dinara koliko joj je potrebno da živi u jednokrevetnoj sobi. Rado bi to, kaže, uzela da može.

Dodatnih 10.000 dinara, koliko joj fali teško bi zaradila, s obzirom na to da tvrdi da posla u njenoj branši nema.

– Kad se nađeš u takvoj instituciji, ljudi te otpišu, nestao si iz javnog života. Gledam ko od starijih kolega uopšte radi. Malo ih je. Bilo bi lepo ponovo snimati, ali nisam sigurna koliko sam fizički spremna za tempo rada od jutra do mraka. Dugo sam izvan toga – izjavila je Jadranka.

Našu slavnu glumicu publika iznosila na rukama iz bioskopa, danas je znate tek iz ukrštenih reči

Izvor: Nova.rs.

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link