Novi Sad Vesti

Glumci Pozorišta mladih povešće vas u noć punu legendarnih muzičkih hitova i pružiti filmski završetak 2022.

slagvort
Bend "Šlagvort", foto: Nada Balkana

Ima li ova godina za vas happy end? Još uvek nije kasno da na filmski način završite ovu godinu i za sve što je bilo negativno samo napravite rez, pred ulazak u 2023. godinu.

Dobar filmski završetak nije ništa bez dobre muzike, stoga je 30. decembra, u pozorišnom klubu Trema, pravo vreme za Šlagvort.

Bend sastavljen od glumaca Pozorišta mladih, povešće vas u noć punu čuvenih hitova iz legendarnih filmskih ostvarenja među kojima su Džejms Bond, Nacionalna klasa, Kosa, Mi nismo anđeli i drugi.

– Ono što nas izdvaja kao bend je što smo većinom glumci, koji rade zajedno, druže se i vole filmsku muziku. Svi sviramo ili pevamo, pa smo odlučili da spojimo lepo i korisno i oformimo bend, koji će imati veze sa našim poslom a to je gluma, pozorište i film. Tako da smo se odlučili za filmsku muziku – objašnjava Aleksa Ilić, glumac Pozorišta mladih i član benda Šlagvort.

Muzika iz filmova i serija nije samo zabava – saundtrekovi su ono o čemu se priča, a neretko su pojedini hitovi poznatiji od samih filmova za koji su snimljeni. Da li bi recimo filmovi Kventina Tarantina bili toliko upečatljivi da nemaju odličnu muzičku podlogu – teško, tvrde glumci.

– Spoj filma i muzike me je privukao bendu. Kao glumac interpretiram pesme na glumački način, kao kad pristupam ulogama. Ne znam za mnogo bendova filmske muzike, a ovakav bend ima potencijal i privlačan je publici, jer je žanrovski raznovrstan – objašnjava glumac Danilo Milovanović, glumac Pozorišta mladih i član benda Šlagvort.

Šlagvort će napraviti šlagvort za ulazak u novu 2023. godinu u pozorišnom klubu Trema, u petak, 30. decembra od 22 sata.

Ulaznice se mogu pronaći u Gigstix prodajnoj mreži i na njihovom sajtu gigstix.com.

Najbolji jugoslovenski hitovi kuće Jugoton nastali od američkih klasika

Čitajte Luftiku na Google vestima

36 Shares
Share via
Copy link