Magazin

Gimnazijalac iz Zrenjanina skočio u Begej i spasio osmogodišnju devojčicu (VIDEO)

U vremenu kada je ceo svet u strahu od koronavirusa gimnazijalac iz Zrenjanina Marko Antić svojim primerom pokazao je da i u takvim situacijama ne smemo zaboraviti da ostanemo ljudi.

Ovaj hrabri momak je ne razmišljajući o sopstvenoj bezbednosti, skočio u Begej i spasao život osmogodišnje devojčice.

Drama se dogodila u četvrtak, a junak Marko je do detalja posle ispričao šta se dogodilo.

„Sve je izgledalo strašno i brzo se odigralo. Drugarica i ja smo fotografisali most, kada smo čuli pad u vodu. Videli smo devojčicu kako se davi i pokušava da ispliva. Za njom je skočio i odrastao čovek. Moja drugarica je odmah reagovala i zvala hitnu pomoć, a ja sam došao do obale i pokušao da ih dohvatim granom. Begej ih je odvukao na drugu stranu. Bilo nas je četvoro, njih dvoje u vodi i stariji čovek i ja na obali. Tada sam shvatio da je sva odgovornos na meni“, rekao je Marko za RTV Santos Zrenjanin, prenosi Kurir.

„Skinuo sam se i uskočio. Kada sam stigao do njih, bili su na pet metara od obale. Kad smo devojčicu izvukli, ona nije disala, ali ostao sam pribran, opipao joj puls. Znao sam da su vitalne funkcije radile. Hitna pomoć je brzo došla“.

Marko i dalje ne zna tačno šta je prethodilo drami.

„Ispostavilo se da je čovek koji je prvi skočio za devojčicom bio njen stric. On je bio zatečen i nije mogao baš do detalja da mi objasni šta se desilo. Kako mi je rekao, hteo je da je prihvati, ali mu se opirala i pala preko ograde. Ostalo ne znam, jer danas kada smo se sreli, nije hteo ništa da nam kaže“.

Njegova drugarica je bila u šoku, priznala je da nije bila sigurna koji je broj hitne pomoći i da kasnije nije mogla da zaspi.

Gimnazijalac je dan kasnije otišao do porodične kuće devojčice.

„Bio sam do njene porodice, devojčica je dobro, što je najvažnije“, zaključio je Marko Antić.

Potresna ispovest oca koji je donirao organe svoje ćerke i tako spasio 5 života (VIDEO)

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

734 Shares
734 Shares
Share via
Copy link