Magazin Srbija

Dok je gasio požar dobio vest da mu se žena porađa, pa čađav i pod punom opremom, otrčao da vidi ćerku i vratio se na teren

U požaru koji je izbio juče oko 14 sati i 30 minuta u centru Kladova između Zelene pijace i Dunavske ulice izgorela je do temelja baraka u kojoj su ranije bile prostorije Udruženja inženjera i tehničara, odmah pored zgrade nekadašnjeg Radničkog univerziteta.

Ovaj objekat od 200 kvadrata gasila su šestorica pripadnika Vatrogasno spasilačkog odeljenja Kladovo i četvorica vatrogasaca iz Vatrogasne čete HE “Đerdap jedan” sa ukupno pet vozila.

Prvi na lice mesta u vreme kada se požar razbuktao i pretio da ugrozi obližnje stambene kuće, došao je Dušan Novaković (23), najmlađi kladovski vatrogasac koji je, dok je gasio požar sa starijim kolegom, iz porodilišta u neposrednoj blizini vatrene stihije, dobio vest da mu se supruga Maja porađa.

Kolege su uspele da lokalizuju požar, a jedva su ga nagovorile da pođe do kladovske bolnice. Dušan je u porodlište stigao taman na vreme da u uniformi sa punom opremom, čađav i nasmejan, upozna svoju ćerku.

Malena je dobila ime Senka, a novopečeni otac se vratio na posao i uspeo da sa kolegama preseče vatrenu liniju i zauzda požar, kako ne bi dalje širio i ugrozio porodice koje žive u blizini i njihovu imovinu.

U požaru, srećom, nema povređenih, ali je materijalna šteta velika. Uzrok požara daće istraga koja je u toku, prenose Novosti.

Deda Mraz vatrogasci se spuštali sa krova bolnice da poklonima obraduju bolesne mališane

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

37 Shares
Share via
Copy link