Balkan

Gardaševići umesto sina sahranili drugog čoveka: „Moj Boris nije imao nanogicu“

boris gardašević
Foto: Printscreen

– To nije moj sin. Boris nije imao nanogicu! Ovo je užas. Sahranili smo pogrešnog čoveka!

Tako govore Danica i Milisav Gardašević iz Crne Gore, zaprepašćeni roditelji mladića (32) sa Cetinja, studenta ekonomije i specijalističkih studija za računovodstvo i reviziju u Londonu, za kojim se traga od 18. decembra prošle godine, kada je prijavljen njegov nestanak.

Majka i otac kažu da su mislili da je na njihovu muku stavljena tačka 8. januara kad su telo utopljenika iz reke Morače izvadili ronioci, a njima Boris, kako dodaju, isporučen u limenom sanduku, piše 24 sedam.

– Nije me prevario majčinski instinkt jer sam osećala unutrašnji nemir i nevericu. Bila sam sigurna da u kovčegu nije moj Boris. Nisam mogla to da proverim jer je sanduk bio zakovan. Tek ovih dana, kad smo dobili fotografije sa obdukcionog nalaza, shvatili smo da sam bila u pravu. U našoj grobnici je sahranjen neko drugi. Nama nepoznat čovek!

Imamo sva dokumenta i slike koji potvrđuju naše tvrdnje. Na fotografijama se vidi čovek sa nanogicom. A Boris nije pripadao tom svetu. On je bio intelektualac. Nikada sebi ne bi dozvolio da uđe u bilo kakve mutne vode. Voleo je život i u njemu uživao. I nikada se ne bi odlučio na samoubistvo jer znam, iako je bio hrabar, kao svaki normalan čovek plašio se smrti – priča Danica.

Milosav dodaje da mesecima nemaju sna, ali da im ova situacija koliko-toliko uliva nadu da bi možda njihov sin mogao biti živ.

– I verujemo da će nam se Boris odnekud javiti. Posebno smo uvereni u to nakon ovog saznanja da smo sahranili nepoznatog čoveka. Živ je moj sin, nada se Gardašević.

Boris je nestao nakon što je sa Cetinja stigao u Podgoricu autobusom. Za sada se pretpostavlja da je izašao kod marketa „Venkor“ ili kod tržnog centra „Big fešen“.

Ronioci su tog dana dobili obaveštenje da je jedna osoba skočila u Moraču sa Mosta Blaža Jovanovića. O svemu tome roditelji nestalog Borisa su obavešteni tek 12 dana kasnije u cetinjskoj policiji. Tvrde da im je tada, međutim, saopšteno da osoba koja je skočila u Moraču prema iskazu očevidaca ne odgovara opisu njihovog sina.

Danica i Milisav se pitaju da li je moguće naći vezu između slučaja kada je navodno nepoznata osoba skočila u Moraču u 14.20 sati i činjenice da je 35 minuta kasnije poslednji put lociran signal Borisovog mobilnog telefona.

Iako su minulih meseci bili u očaju, posle poslednjih dešavanja i saznanja da je osoba koju su sahranili imala nanogicu i da sigurno nije njihov sin, Danici i Milisavu se vratila nada u život njihovog jedinca i mezimca.

Izvor: 24 sedam

Nestao Aleksandar Jovanović (16) iz Sremske Mitrovice, porodica moli za pomoć

12 Shares
Share via
Copy link