Novi Sad Vesti

Kako napreduje izgradnja garaža u Novom Sadu (VIDEO, FOTO)

Garaža, Novi Sad
Foto: Vojvodina uživo/espreso.co.rs

Pre četiri meseca započeti su radovi na rešavanju decenijskog problema nedostatka parking mesta u centru grada, prenosi Vojvodina uživo objavljujući i snimke s početka radova i danas.

Naime, radovi se izvode na podzemnim garažama  u ulici Modene i kod zgrade Skupštine AP Vojvodine (ispod Banovinskog parka).

Ulica Modene

Ekipa portala Vojvodina uživo pratila je i snimala dinamiku radova, od njegovog početka do danas. Kako to izgleda, pogledajte u videu:

Garaža u Ulici Modene je jedan od strateških projekata Grada čija realizacija će obezbediti da se u najskoncentrisanijem delu gradskog jezgra obezbede javna parkirališta, na podzemnim nivoima, vodeći računa o zašiti životne sredine.

– Garaža je kapaciteta 267 parking mesta na tri podzemne etaže: Na prvom podzemnom nivou nalaziće se 88 parking mesta, na drugom podzemnom nivou nalaziće se 87 i na trećem podzemnom nivou nalaziće se 92 parking mesta. Od ukupnog broja parking mesta standardna su 245 parking mesta, 14 mesta su za osobe sa ivaliditetom i 8 za električna vozila – rekla je svojevremeno  Adrijana Mesarović, članica Gradskog veća za budžet, finansije i investicije.

Skupština AP Vojvodine

Druga lokacija radova na izgradnji podzemne garaže je kod zgrade Skupštine AP Vojvodine.

Kako su tekli radovi od samog početka, pogledajte u videu:

U pitanju je podzemni objekat na dva nivoa čija će ukupna površina biti 6.300 kvadratnih metara i moći će da primi 167 vozila. Devet mesta na prvom nivou, pored lifta, biće rezervisano za osobe sa invaliditetom, a osam parking mesta posedovaće punjače za električna vozila.

Izvor: Espreso.co.rs

Park na Novom naselju zavisi nam od Galensa, Novosađani protiv javnih garaža

Luftika redakcija

komentar

Klikni da objaviš komentar

404 Shares
404 Shares
Share via
Copy link