Lifestyle Magazin

Čistio hodnike fakulteta i krišom slušao predavanja, danas je njihov najbolji student

gabrijel

Devetnaestogodišnji Gabriel Nobre je svojom predanošću uspeo da dođe u priliku da upiše jedan od najpoznatijih univerziteta „Universidade Estadual de Campinas“, elitne obrazovne ustanove u Brazilu.

Vlasnici privatne škole u kojoj se vrši pripremna nastava prepoznali su njegovu želju i predanost, a mogućnost da prisustvuje časovima za prijemni ispit zaslužio je upornim čišćenjem školske zgrade.

Ovaj mladić iz Santosa je još tokom odrastanja shvatio da želi da postane lekar, želeći da pomogne ocu, obolelom od hidrocefalusa – nakupljanju likvora u moždanim komorama.

Budući da je pohađao državnu školu, rezervisanu uglavnom za siromašnije slojeve stanovništva, Gabrijel nije imao puno šanse za upis na elitni univerzitet. Budući studenti moraju da polože seriju detaljnih i stresnih testova, za koji moraju da prođu detaljnu pripremu.

Vredni mladić se odlučio za teži put do ostvarenja snova – čistio je školsku zgradu, a zauzvrat je dobio mogućnost da prisustvuje noćnoj pripremnoj nastavi. Težak rad i predanost su se višestruko isplatili. Prijemni ispit je položio sa odličnom ocenom i 2019. godine upisao se kao četvrti na listi prestižnog univerziteta u Sao Paolu.

Izvor: mambee.com

OGLAS

3.7K Shares
3.7K Shares
Share via
Copy link