Magazin

Usvojen ugovor za Fruškogorski koridor vredan 606 miliona evra, povezuje 3 vojvođanske opštine

Komercijalni ugovor za izgradnju Fruškogorskog koridora s kineskom kompanijom CRBC, vredan 606 miliona evra usvojen je na jučerašnjoj sednici Vlade Srbije.

Ovo je danas za Tanjug izjavila ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je podsetila da je Srbija pre mesec dana dobila odobrenje kineske Eksim banke, odnosno kineskog ministarstva, da je odobren kredit za finansiranje Fruškogorskog koridora.

– Sve nadalje su sada tehničke stvari… Mi ćemo do kraja godine završiti projektno-tehničku dokumentaciju i verujem da ćemo do kraja sledeće godine konačno moći da počnemo radove na Fruškogorskom koridoru – rekla je Mihajlovićeva.

Ističe da će početak radova zavisiti i od usklađivanja sa sredstvima iz budžeta, jer deo avansa, podseća, daje Vlada Srbije, a drugi deo ide iz kredita.

Mihajlović navodi da je izgradnja Fruškogorskog koridora važna kako bi se nadovezao na deonicu Ruma-Šabac-Loznica.

Fruškogorski koridor deo je putnog pravca Novi Sad – Ruma – Šabac – Loznica – granica sa Bosnom i Hercegovinom, koji spaja Srbiju sa Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom i širim okruženjem.

Koridor će povezati i tri opštine – Novi Sad, Irig i Rumu, a rešiće problem prolazaka teretnih vozila preko Fruške gore i kroz Irig.

Da li Srbija polako, ali sigurno postaje dužnički rob Kine?

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

27 Shares
Share via
Copy link