Film

Forest Gamp je najbolji filmski lik svih vremena

Prema najnovijoj top listi portala Ranker, najbolji lik iz filma svih vremena je Forest Gamp koji je odneo pobedu ispred Vudija, kauboja iz crtanog filma Priča o igračkama. U ovoj anketi učestvovalo je više od million filmofila iz celog sveta.

Portal Ranker koji voli da rangira stvari uključuje performanse nekih od najvećih glumaca svih vremena u kultnim filmovima, epskim dramama, komedijama, akcionim i filmovima sa superherojima, te mnogim drugim filmskim žanrovima, prenosi 021.rs.

Forest Gamp, protagonista filmske adaptacije istoimenog romana Vinstona Gruma iz 1986. godine, osvojio je ubedljivo najviše glasova filmske publike. Film Roberta Zemekisa iz 1994. smatra se klasikom savremene filmografije, a komična drama koja obiluje čitavim spektrom različitih emotivnih previranja Toma Henksa pretvorila ga je u jednog od najvoljenijih glumaca na svetu, čiji se citati iz filma i dalje prepričavaju, pogotovo onaj s bombonjerom koji mnogi već smatraju da je kliše. Film je osvojio šest Oskara i srca celog sveta.

Na drugom mestu Rankerove liste našao se Vudi, kauboj iz Priče o igračkama, dok je na trećem mestu T-800, robot kojeg je glumio Arnold Švarceneger. U top 5 su još Dambldor iz Harija Potera i R2D2 iz Ratova zvezda.

Proslavili 26. rođendan: Zanimljivosti o seriji “Prijatelji” koje znaju samo najveći fanovi

Avatar

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

252 Shares
252 Shares
Share via
Copy link