Beograd Magazin

Puštena u rad novopokvarena fontana na Cvetnom trgu

vesara kod marića
Printscreen

Poslednjeg dana aprila Goran Vesić, večiti zamenik različitih gradonačelnika Beograda, pustio je u rad novu fontanu, ovoga puta na Cvetnom trgu. Nakon petomesečne izgradnje ove fontane Vesić se pohvalio preko društvenih mreža izrazivši zahvalnost kompaniji „Voda Voda“ koja je „zaslužna“ za njeno postavljanje.

Samo nekoliko sati nakon puštanja u rad, ostali korisnici društvenih mreža utrkivali su se ko će sa većom cinizmom opisati funkcionalnost pomenutog vodoskoka. Naime, fontana očigledno nije izrađena na najbolji način i upitno je ko joj je dozvolio upotrebnu dozvolu, kada je voda naočigled prolaznika prelivala po popločanom, a nekada lepom trgu.

Vesić se prethodno zahvalio Vojinu Đorđeviću, predsedniku kompanije „Voda Voda“ što je podario Beograđanima još jedno „arhitektonsko čudo“.

– Kada je Cvetni trg rekonstruisan, prema projektu koji je pobedio na konkursu Gradske opštine Vračar, insistirao sam da se ispod trga urade instalacije za fontanu ako nekada budemo radili fontanu. Pre oko godinu dana kompanija Voda Voda i njen predsednik Vojin Đorđević su ponudili Gradu da izgrade jednu fontanu. Predložili smo im više lokacija a oni su izabrali Cvetni trg. Gospodin Đorđević je održao reč i ja sam mu veoma zahvalan na tome u ime svih Beograđanki i Beograđana! – napisao je Vesić na Fejsbuku.

Tviteraši su delili različite snimke curenja sasvim nove fontane.

– Ahahah kompletni idioti – stoji u jednom komentaru.

Može li Goran Vesić da prestane sa besmislenim projektima i učini neku konkretnu stvar za Beograđane u čije ime se stalno zahvaljuje? Ima toliko komunalnih problema u glavnom gradu, nerešeno pitanje kanalizacije u nekoliko opština, gomila infrastrukturnih nedostataka, ogromnih saobraćajnih kolapsa i sve to dok Vesić prezentuje jelke, spomenike, fontanice, a zvanični gradonačelnik posadi tu i tamo neko drvo i slika se sa kućicama za vrapčiće koji se konačno, nakon nekoliko godina izolacije, u većem broju mogu videti po Beogradu i njegovim parkovima.

Slede izbori, a Beograđani će, ukoliko budu nemi posmatrači sopstvene sudbine, pored novog gradonačelnika i dalje imati starog zamenika, beogradskog Iznoguda Gorana Vesića.

Ko će prvi da vajdi 5 dinara od reciklomata nego Vesić?

Čitajte Luftiku na Google vestima

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Boze, pa to mesto se zove-Cvetni Trg-i bilo je tako dok se ovaj mucenik nije pojavio. Porusi sve po gradu!

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
90 Shares
Share via
Copy link