Film Lifestyle

Film nad filmovima: Netflix okuplja ekipu najboljih glumaca današnjice

Kompaniija Netflix otkupila je prava za film „Irac“ (The irishman), koji će ujediniti Roberta De Nira (Robert De Niro), Martina Skorsezea (Martin Scorsese), Al Paćina (Al Pacino), Đžoa Pešija (Joe Pesci) i Harvi Kajtela (Harvey Keitel). Dogovor je potpisan na 105 miliona dolara, a film bi trebao da bude objavljen 2019.

Zasnovan na istinitim događajima film donosi priču o Frenku Širanu (Frank Sheeran), plaćenom ubici kojeg igra Robert De Niro. Njegov glavni savetnik je Džimi Hofa (Jimmy Hofa) kojeg glumi Al Pacino, a tu su još i Džo peši i Harvi Kajtel.

Glumci se međusobno dobro poznaju i zajedno su glumili u mnogim filmovima, ali nikada svi zajedno nisu bili angažovani na jednom projektu.

Netflix je obezbedio prava za film koji se smatra najočekivanijim ostvarenjem veka, a dogovorena cena bila je čak 105 miliona dolara. Dogovorom je omogućen pristup filmu za 93 miliona Netflixovih korisnika, a gotovo je izvesno da će i povećati broj pretplatnika.

Netflix je ušao u pregovore sa Skorsezeom nakon što je produkcijska kuća Paramount Pictures odustala od projekta, a portparol kompanije izjavio da je „Skorsezeov film rizičan projekat i da oni nisu u prilici da se kockaju. Ovako, Martin ima odrešene ruke da radi šta hoće“.

Svetski filmski hitovi snimani u Novom Sadu

Mladen Borocki

Putnik, panker i stručnjak za istoriju, kulturu i običaje Islanda

komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

76 Shares
Share via
Copy link