Magazin

Francuski plejboj srpskog porekla preminuo u 35. godini, otišao u snu i za sobom ostavio prelepu Sašu

nikolic filip
Foto: Piovanotto Marco/ABACA

Uvek je ponosno isticao srpsko poreklo, a sada njegovo prezime nosi prelepa Saša.

Filip Nikolić, je bio francuski pop muzičar i glumac srpskog porekla koji je jako mlad stekao veliku slavu. Njegovi roditelji Nikodije i Slavenka su u Francusku došli 1967. godine – majka je poreklom iz sela Vuković kod Požarevca, a otac iz sela Grgurovce kod Leskovca.

Filip Nikolić je rođen 1974. godine, kao dete je bio uspešan gimnastičar i voleo je da peva. Sa svoja dva prijatelja Francuza je 1996. napravo bend 2Be3. Doživeli su brz i ogroman uspeh, prodali pet miliona albuma, ušli na sve TV i radijske stanice, punili su najveće hale po Francuskoj i širom Evrope.

Napravljena je i TV serija s imenom benda, kao i strip s njihovim imenima, a voštane figure su im ušle u čuveni muzej „Greven“. Devojke su bile lude za Filipom, privlačnim vođom grupe.

filip
Foto: Profimedia

U jeku slave, dobijao je stotine pisama obožavateljki dnevno. Svoju suprugu Valeri Burdan upoznao je 1998. i ostali su zajedno 12 godina, a dobili su i ćerku Sašu. Valeri je već imala jednu ćerku Tanel kada je upoznala Filipa.

Posle Filipove smrti Valeri je napisala knjigu o njemu u kojoj je otkrila da je njena veza sa pop zvezdom bila puna trauma i izjavila je da u vreme kada je bila trudna, Filip nije bio srećan što će dobiti dete jer bi mu to u šoubiznisu narušilo imidž zavodnika.

Ipak, ona je otkrila da je Filip bio izvanredan tata i veoma brižna osoba.

Početkom dvehiljaditih je boravio u Srbiji, u okviru turneje po Evropi, a svoje srpsko poreklo je uvek ponosno isticao. Poslednjih godina života često je nastupao i u pozorištu.

Pred kraj života je odlučio da se ponovo vrati muzici i pripremao je prvi solo album i planirao da napiše knjigu o svojoj karijeri.

glumac
Foto: Profimedia

Preminuo je u snu, u svojoj 35. godini, zvanično usled srčanog udara, ali se pričalo da je uzeo i preveliku dozu pilula za spavanje.

Njegova ćerka Saša tada je imala samo tri godine, a svet su obišle tužne slike na kojima sa majkom u suzama prati očev kovčeg na sahrani.

Saša je danas devojka, ima 18 godina i jako liči na svog oca.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sasha (@sashanikolicc)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sasha (@sashanikolicc)

Izvor: Zadovoljna

Srpska odbojkašica Jovana Stevanović je prava lepotica i ćerka poznatog trenera

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link