Magazin Svet

Fejsbuk ograničio oglašavanje i zaradu ruskim državnim medijima na toj platformi

fejsbuk

Fejsbuk je saopštio da ograničava mogućnost ruskih državnih medija da se oglašavaju i zarađuju na platformi nakon što je ruska vojska stigla u Kijev.

Natanijel Gleicer, šef bezbednosne politike u Fejsbuku, rekao je da je ruskim državnim medijima od danas zabranjeno da se reklamiraju ili monetizuju sadržaj na platformi, dodajući da ova ograničenja važe širom sveta, prenosi Nova.rs.

U svom tvitu, Gleicer je dodao da će Fejsbuk ostaviti i oznake na ruskim državnim medijima.

„Od danas zabranjujemo ruskim državnim medijima da se reklamiraju ili unovčavaju svoj sadržaj na našoj platformi. Ovo se odnosi na sve delove sveta. Nove odluke su već počele da se primenjuju i nastaviće se tokom vikenda“, istakao je. On je dodao i da Fejsbuk pomno prati situaciju u Ukrajini.

Odluka je usledila samo nekoliko sati nakon što je rusko regulatorno telo za medije saopštilo da ograničava pristup Fejsbuku u toj zemlji.

Oni su optužili mrežu za cenzuru i kršenje ljudskih prava ruskih građana.

Portparol Mete je istakao za Biznis Insajder da kompanija preduzima opsežne korake u borbi protiv širenja dezinformacija u novonastaloj situaciji.

„Uklanjamo saržaj koji krši smernice naše zajednice i sarađujemo sa stručnjacima za proveru činjenica kako bismo razotkrili dezinformacije. Kada se sadržaj oceni kao netačan, pomera se niže u fidu i tako ga vidi manje ljudi“, istakli su iz Mete.

„Naše misli i osećanja su sa svima koji su pogođeni eskalacijom vojnog sukoba u Ukrajini“, dodali su.

Ovaj poterz Fejsbuka dolazi samo nekoliko sati nakon odluke Tvitera da kompletno obustavi oglašavanje u Ukrajini i Rusiji.

Lažne vesti o ratu u Ukrajini preplavile društvene mreže

40 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap