Lifestyle

Fejsbuk ima novu funkciju koja može mnogo toga da vam otkrije

U Facebook Android aplikaciji pojavila se nova opcija “Your Time on Facebook”, koja nam govori koliko ste vremena proveli na telefonskoj Facebook aplikaciji. Ona beleži vreme provedeno tokom svakog od poslednjih sedam dana i prosečno vreme koje ste na aplikaciji proveli tokom jednog dana.

Funkcija takođe omogućava podešavanje dnevnog podsetnika, koji korisnika obaveštava o tome da je prešao limit korišćenja koji je sam postavio, kao i prečicu za podešavanje Fejsbuk obaveštenja.

Fejsbuk je za TechCrunch potvrdio da radi na razvoju ove funkcije, a zvaničnik kompanije je istakao: “Uvek radimo na novim načinima, koji mogu da obezbede da vreme koje korisnik provede na Facebooku bude dobro utrošeno”.

Funkcija bi Fejsbuk korisnicima mogla da pomogne da budu racionalniji u tome koliko dugo vremena provode na društvenoj mreži.

Ovo je posebno bitno u trenutku kada i iOS i Android u najnoviji verzijama donose sopstvene funkcije sa pregled koja aplikacija odvlači najveću pažnju korisnika i mogućnost podešavanja obaveštenja i restrikcije korišćenja aplikacije kada se dostigne određeni limit.

Izvršni direktor Fejsbuka Mark Zakerberg je uporan u tvrdnjama da svaki trenutak koji se provede na Fejsbuku nije loš.

Takođe, sugeriše se da je za korisnikovo dobro štetniji pasivni pregled sadržaja i gledanje videa, nego investirano deljenje sadržaja, komentarisanje i četovanje sa drugim korisnicima, što ljude čini da se osećaju više povezano i podržano.

Međutim, ova razlika između dva načina korišćenja Fejsbuku nije vidljiva u prototipu “Your Time on Facebook” alatke, koja izgleda tretira isto sve vreme provedeno na Fejsbuku.

Ukoliko servis uspe da kreira sistem koji može da meri aktivno i pasivno vreme provedeno na mreži i kako ovo utiče na zdravlje, ovo bi moglo da korisnike natera ili da ograniče korišćenje aplikacije ili da Fejsbuk koriste drugačije u direktnoj komunikaciji sa onlajn prijateljima.

Podaci koje bi trebalo da izbrišete sa svog Facebook profila

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

Share via
Copy link