Kolumne

Došla na ideju: Farba žive piliće za uskršnju dekoraciju i prodaje za 200 dinara!

pilici-farbani
Printscreen

Ovo mi je iskočilo na fejsbuku i molim Boga da je u pitanju neka zajebancija, jer mislim da neću moći da svarim kao istinu postojanje žene koja farba piliće u razne boje i prodaje ih kao živu uskršnju dekoraciju po 200 dinara, uz napomenu “deca su oduševljena”.

I tako smo definitivno došli do momenta da zdrav svet hoda po ludnici, dok “normalan” u toplini svog doma farba žive pileće i “valja” ih pred uskršnje praznike sa željom da zaradi (I obelodani svoje ludilo).

Posle momka koji je prošle godine skuvao jaja od golubice koja je dolazila na njegovu terasu i podmetnuo joj tako skuvana u gnezdo, sve to objavljujući javno, mislila sam da skoro neću videti sličnu boleštinu. Ali, farbačica živih pilića me je zeznula.

Otišla sam na njen profil da je prijavim, uzgred da vidim da li ima još ludaka koji bi kupili obojeno pile da mu trčakara po uskršnjoj trpezi preplašeno od ljudske torture… međutim objava je izgleda obrisana ili prijavljena, ali eto ostao je skrinšot kao još jedan dokaz da naizgled normalni ljudi imaju abnormalne porive i ideje.

zena-farbani-pilici
Printscreen/Facebook

Ne zanima me da li je koristila “bezbednu, perivu boju”, mozak kome klikne ovako nešto za 200 dinara po komadu, zabrinjava. Možda sutra pomisli da je okej da prodaje krilo živog pileta kao taliju u vreme korone.

Doduše, činjenica da koljemo i jedemo meso uvek ostavlja prostora da se ovakvim stvarima “progleda kroz prste”, jer ako ga ona ne oboji, neko će ga kad malo poraste… zaklati.

Teško je povući granicu gde tačno postajemo ludaci koji se iživljavaju nad životinjama, dok u slast jedemo pljeskavicu.

Da li ovu “inovativnu ženu” spašava činjenica da jedemo meso? Da li nam to dozvoljava bolesnu ideju da psu nabijamo flašu na glavu, da ga vešamo za drvo, vučemo kolima po putu, da gazimo mačku, pucamo u nju iz vazdušne puške, bacamo kučiće zavezane u kesi kraj puta?

Šta mislite?

Kako napraviti razliku između žene koja tuca pileće grudi i ove koja farba i prodaje živo obojeno pile za Uskrs?

Otvorena sam za vaše viđenje.

U svakom slučaju, danas sam saznala da za uskršnju trpezu izgleda više nije dovoljno samo išarati jaja, već i živo pile (“imamo ih u svim bojama”) da bi deca bila oduševljena i to za samo 200 dinara.

Ljubav je Bog i obrnuto: O Uskrsu, nama i licemerju

Jovana Kešanski

Ja sam novinar, kolumnista. Nisam zapisničar. Prenosim svoje utiske o onome što me pokrene.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

1.7K Shares
1.7K Shares
Share via
Copy link