Magazin Novi Sad

Zbog EXIT-a u IDEA mesari na Keju umesto džigerice džiNgerica i vodka za poneti

idea-kej-exit-alkohol
Printscreen/Instagram

Danas počinje EXIT festival u Novom Sadu, a zbog tradicionalne „pripreme“ na keju, IDEA je na ovom mestu svoju mesaru pretvorila u frižider sa alkoholom.

Ovo je će biti prvi festival posle epidemije virusa Kovid-19 i Novi Sad će ponovo biti u centru pažnje javnosti četiri dana dok on traje. Kao i po običaju, mnogo posetilaca svake godine svoje večeri započinje na Keju žrtava racije blizu most „Duga“ koji vodi ka tvrđavi, pa tek kasnije odlazi na Petrovaradin.

Najčešći razlozi ovakve „taktike“ jesu visoke cene hrane, pića i vode na samom festivalu, ali i izbegavanje inicijalne gužve i prvih izvođača, a koje ljudi nisu toliko zainteresovani.

Ovakvu atmosferu odlučili su da iskoriste u prodavnici IDEA preko puta Keja žrtava racije gde su jedan čitav frižider, u kom je do tada bilo mesa, pretvorili u još jedan aparat za rashlađivanje alkohola, koji će se narednih dana kupovati u velikim količinama.

Široj javnosti u Novom Sadu je pažnju na ovaj fenomen skrenula Instagram stranica „nsukrivo“ kojoj pratioci svakodnevno šalju interesantne fotografije i snimke sa neočekivanih događaja na koje naiđu u toku dana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Ukrivo (@nsukrivo)

Ovo je jubilarni dvadeseti EXIT festival, koji je trebao da bude održan prošle godine, ali je otkazan zbog epidemije virusa korona. Ove godine se na festival može otići uz potvrdu o vakcinaciji ili negativan PCR test.

Exit ovog leta u Novom Sadu, ali ne za svakoga

Marko Apostolović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

339 Shares
339 Shares
Share via
Copy link