Magazin Novi Sad

7 minuta vožnje – 2.000 dinara: Novosadski divlji taksisti prebacili na Exit tarifu

Taxi divljak

Sve je spremno za Exit festival koji počinje večeras u Novom Sadu. Poznato je da tokom trajanja festivala Novi Sad poseti veliki broj inostranih i domaćih turista, ali i da pojedinci njihovu neinformisanost pokušavaju da pretvore u ličnu materijalnu korist.

Cene hrane, pića i smeštaja vrtoglavo skaču, a „divlji“ taksisti po bezobrazno visokim cenama nude svoje usluge. To je posvedočila i devojka koja je, kako nam navodi prevarena.

– Krenula sam sa momkom vozom na Exit i kada smo stigli u Novi Sad ušli smo u prvi taksi. U pitanje je bela „dacia“, a sada sam uverena da je reč o „divljem“ taksisti, odnosno da vozi nelegalno. Vožnja od železničke stance do smeštaja je trajala nepunih sedam minuta, a naplaćena je 2.000 dinara. Zatečena, nisam ni stigla da odreagujem pa sam platila i izašla“ – kaže za Telegraf Biznis J.J.

Ona navodi da želi da upozori druge da ne bi prošli isto što i ona.

Ipak, zvanični taksi prevoznici voziće po redovnim tarifama za vreme trajanja Exit festivala.

Postoji veliki broj taksi prevoznika u Novom Sadu i njihov zadatak je da vas po pristupačnim cenama, brzo i bezbedno odvezu do željene lokacije.

Taksi prevoznici voze u 3 tarife:

– I tarifa: od 06 – 22h start 120 dinara i svaki naredni kilometar još 59 dinara

– II tarifa: od 22 – 06h start 120 dinara i svaki naredni kilometar još 71 dinar

– III tarifa: tokom praznika start 100 dinara i svaki naredni kilometar još 98 dinara

Prosečna cena vožnje od autobuske stanice do tvrđave, u prvoj tarifi, iznosi između 400-500 dinara.

Ukoliko dolazite svojim automobilom, evo kako se plaća parking:

Širom grada postoje posebno obeležena mesta na kojima možete parkirati svoja vozila. Bitno je da ne ostavljate kola bez nadzora na mestima koja nisu obeležena za parkiranje kako biste izbegli odnošenje vozila od strane službe Parking servisa.

Novi Sad je podeljen u 3 parking zone:

  1. Plava (44 dinara na sat). Parking može da se plati slanjem SMS-a sa mobilnog telefona na broj 8212, sa parkomata ili obližnje trafike. Parking se naplaćuje: radnim danima od 07- 21h i subotom od 07- 14h.
  2. Crvena (53 dinara na sat – limit zadržavanje je 120 minuta). Parking može da se plati slanjem SMS-a sa mobilnog telefona na broj 8211, sa parkomata ili obližnje trafike. Parking se naplaćuje: radnim danima od 07- 21h i subotom od 07- 14h.
  3. Bela (30 dinara na sat ili 100 dinara za ceo dan). Parking može da se plati slanjem SMS-a sa mobilnog telefona na broj 8218 (na sat) ili 8215 (dnevno), sa parkomata ili obližnje trafike. Parking se naplaćuje: radnim danima od 07- 21h i subotom od 07- 14h.

Izvor: biznis.telegraf.rs

Od slova Z ostale samo fleke, Exit počinje, spremite se na detaljan pretres i dobro zezanje (FOTO, VIDEO)

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

72 Shares
Share via
Copy link