Beograd Vesti

Milion € natopljenih kokainom pronađeno na Vračaru, 63-godišnjak prao novac

evro kokain
Foto: fcafotodigital, Getty Images/iStockphoto

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Dušana Đ. (63), zbog sumnje da je izvršio krivično delo pranje novca, jer je držao veliki iznos gotovog novca od skoro milion evra znajući da novac potiče od kriminalne delatnosti.

Prilikom pretresa stana, na Vračaru 23. avgusta 2019. godine, u kojoj je Dušan Đ. živeo sa porodicom pronađeno je 958.115,00 evra. Stan je pretreslo odeljenje za borbu protiv droga po naredbi suda i to tražeći drogu. Novac u iznosu od 585.835,00 evra pronađen je u torbi u jednom plakaru u dnevnoj sobi, kao i jedan ranac sa 159.980,00 evra, a na većem delu novca pronađena je droga kokain. Ostatak novca, od 212.300,00 evra, pronađen je u papirnoj kesi u sefu.

Reč je o novcu u sitnijim apoenima, a za koji okrivljeni nije pružio, niti postoje dokazi o njegovom zakonitom poreklu, a pomenuti iznos daleko prevazilazi zakonite prihode Dušana Đ. i članova njegove porodice, prenosi mondo.rs.

Optužnicom koja je predata Višem sudu u Beogradu na potvrđivanje, pored predloga da optuženog proglasi krivim i i osudi po zakonu, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštvo u Beogradu traži i da mu sud izrekne meru bezbednosti oduzimanje predmeta – odnosno pronađenog novca.

Izvor: mondo.rs

Uhapšen Futožanin, pucao iz vozila u svadbenoj koloni, pronađen i kokain

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

100 Shares
100 Shares
Share via
Copy link