Magazin Srbija

„Nek potera neko 2 kantice kad bude dolazio“: Eurokrem jeftiniji u Čikagu nego u Beogradu (FOTO)

Eurokrem
Foto: Screenshot / YouTube / Swisslion Takovo

Otkako je krenuo cunami poskupljenja u Srbiji kome se ne nazire kraj, počeli smo da skeniramo cene u prodavnicima više nego ikad, proveravajući istovremeno i gramaže proizvoda, koje su sve manje za više novca.

Često obilazimo rafove kružeći kao kobci sa korpama u rukama, u potrazi za proizvodima koji su toga dana na sniženju, nadajući se da ćemo makar malo produžiti period preživljavanja i da će sitniš u novčaniku potrajati još koji dan.

Taman kada srećni i zadovoljni izađemo sa polupraznom kesom proizvoda na akciji, verujući da smo zeznuli sistem i zle prodavce, tešeći se kako je svugde u svetu kriza izazvana ratom u Ukrajini, nekako nas fotografije iz drugih zemalja, u kojima je standard znatno veći, uvere da to i nije baš tako…

Čikago jeftiniji od Beograda

Ovog puta u pitanju je omiljena srpska poslastica – Eurokrem, uz koju smo svi odrastali, neizostavan sastojak raznih kolača, a koju i stariji vole krišom da zagrabe kašikicom iz kantice.

Na Instagram stranici kragujevčani.rs osvanula je fotografija uporednih cena ovog slatkiša na sniženju u jednom beogradskom i čikaškom marketu, koja je momentalno zapalila društvene mreže.

„Čikago i Beograd… Kod nas na akciji skuplje nego skuplje nego u Americi… 600 dinara u odnosu na 650 dinara (redovna cena, 950 dinara), piše u objavi pored fotografije.

„Daće čika Aca jednokratnu bonu da se zaboravi šta je sve poskupelo“

Usledili su i brojni komentari korisnika Instagrama.

„Ma daće čika Aca bonu od po 2000 jednokratno, pa će opet da se zaboravi šta je sve poskupelo. Prednost kupovine dajem onima koji imaju problema sa stolicom, ovaj krem ih leci 100%“, „Nek potera neko dve kantice kad bude dolazio u Srbiju“, „Zbog rata u Ukrajini“,

„Više mi u oči upada popust, naš 31% , njihov 57%. To je već popust. Kod nas je svaka snižena cena sa popustom od 30% zapravo realna cena. Ali, tako je kod nas oduvek….“, „Ekonomski tigar“, Ne vredi bukvalno ni ovoliko koliko se Eurokrem iskvario, nije to više to kao nekad“, komentarisali su cene i kvalitet proizvoda korisnici ove društvene mreže.

Zima tek stiže, brže i jače, a da će nam biti bolje, nekako ne verujemo, s obzirom da su nam frižideri već poluprazni, a cene odavno nedostižne za srpski standard.

Srpske kupce pljačkaju u marketima – u Nemačkoj cene drastično niže, a plate neuporedivo veće (FOTO)

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
87 Shares
Share via
Copy link