Lifestyle Novi Sad

Magija estetske medicine u poliklinici “Dr Brana Kovačević” u Novom Sadu

dr-brana-kovacevic
LEPŠI NEGO IKADA OVOG LETA!

Leto. Konačno! Smeši nam se uživanje u suncu, odmoru, putovanjima, druženju. I lepoti. Onoj koja nas okružuje i sopstvenoj, “upakovanoj” u kupaći kostim, lagane haljine, majice s bretelama, šortseve.

Uz lepo oblikovano telo, za opšti utisak podjednako je važno i lice – zategnuta podmlađena koža, sa što manje bora i pigmentacija. Kako to dostići kada nas je pandemija potpuno poremetila, i iznutra i spolja?

IZOLACIJA JE UČINILA SVOJE

Zatočeni u četiri zida, uplašeni i napeti, prečesto smo utehu pronalazili u otvaranju frižidera i hrani koja najbolje smiruje – slatkišima.

Letnja sloboda razotkriva sve ono što smo mesecima pokrivali maskom i toplom, širokom garderobom.

POGLED U OGLEDALO

Posle svega, nije lako suočiti se sa sopstvenim odrazom u ogledalu: masne naslage na stomaku, butinama i gluteusu, opuštene nadlaktice , o celulitu da ne govorimo.

Tu nije kraj nevoljama: vidljiv podbradak, “obložen” masnim tkivom, koža na licu koja deluje umorno i uvelo, usne bez svežine. I da, mnoštvo novih bora i podočnjaci “do kolena”…

OKRENITE NOVI LIST

Dobra vest je to da se nešto može popraviti vežbanjem i pravilnom ishranom, ali mnogo toga nije moguće korigovati na takav način, pogotovo u kratkom roku.

2

Srećom, postoje raznovrsne procedure estetske medicine koje pružaju oslonac, daju početni impuls za dugoročniju brigu o sopstvenom telu, nude podsticaj za okretanje novog lista u životu, za vraćanje samopouzdanja urušenog turobnim zimskim danima. Pri tome, podržavaju naša stremljenja zdravom životnom stilu.

IZABERITE PAMETNO

Kada birate ruke i aparate kojima ćete se prepustiti, morate imati na umu važne činjenice koje se, nažalost, često zanemaruju:

  1. Stručnost osobe koja sprovodi estetsku proceduru
  2. Kvalitet uređaja pomoću kojih se izvodi tretman.

Oba uslova, pa i više od toga, ispunjena su u Poliklinci “Dr Brana Kovačević“ čija odeljenja pružaju zdravstvene usluge iz različitih oblasti medicine. Jedno od njih je odeljenje dermatologije, koje se, osim lečenjem kožnih oboljenja, bavi i estetskom medicinom.

3

Dermatologija i estetska medicina na jednom mestu!

Takav spoj ne postoji u kozmetičkim salonima. Ovde tretmane sprovode lekari koji imaju licencu, a radi se na najsavremenijim medicinskim uređajima koji se mogu naći u svetski poznatim klinikama za estetsku medicinu.

KONSULTACIJA, I TO BESPLATNA

U Poliklinici “Dr Brana Kovačević „, na odeljenju dermatologije, koje se bavi i estetskom medicinom, uvek možete doći na besplatnu konsultaciju.

Doktori će vas saslušati, proceniti da li su vaša očekivanja ostvarljiva i odrediti koja estetska procedura dovodi do željenog cilja. Nakon toga, zajednički ćete napraviti plan tretmana.

APSOLUTNA BEZBEDNOST

– Svi estetski tretmani koji se sprovode u poliklinici “ Dr Brana Kovačević“ potpuno su bezbedni. Ukoliko pacijent ima neki zdravstveni problem, pažljivo procenjujemo rizike i donosimo odluku o tome da li može da se podvrgne određenoj proceduri ili ne – kaže dr Srna Božić.

4

Dr Srna Božić je članica stručnog tima Poliklinike, u kojem su i poznata dermatološkinja prof. dr Zorica Gajinov, dermatolozi dr Vera Mrkajić i dr Nenad Vranješ, kao i lekar na specijalizaciji iz dermatologije dr Natalija Hrubik.

ANTIEJDŽING ČUDO – PRVO I JEDINO U NOVOM SADU

Aparat VENUS LEGACY predstavlja tretman broj jedan u svetu kada je reč o neinvazivnom podmlađivanju kože lica i drugih regija, preoblikovanju tela, eliminisanju celulita, ublažavanju strija.

Ovo je jedini uređaj te namene koji je odobrila Američka agencija za hranu i lekove (FDA), a ima i dozvolu ALIMS-a, Agencije za promet lekova i medicinskih sredstava Srbije.

Poliklinika “Dr Brana Kovačević“ je PRVA I JEDINA ordinacija u Novom Sadu koja sprovodi takve tretmane koristeći ovaj fenomenalni aparat.

Savršen za podmlađivanje lica

VENUS LEGACY funkcioniše na principu multipolarne radiofrekvencije, koja aplikuje u kožu doziranu količinu toplote stimulišući lokalnu cirkulaciju i podstičući produkciju kolagena i elastina, supstanci odgovornih za zategnut, mladalački i svež izgled kože. S velikim uspehom se primenjuje u podmlađivanju lica i redukciji podbratka.

Neprevaziđen u eliminisanju celulita i masnih naslaga

VENUS LEGACY postiže sjajne rezultate i kada je reč o preoblikovanju tela i uklanjanju masnih naslaga i celulita.

Efikasnost ovog aparata ogleda se u činjenici da deluje na uzrok: poboljšava cirkulaciju i tako ubrzava eliminisanje nagomilanih toksina, intenzivno smanjujući višak masnog tkiva.

Uz to, pošto stimuliše ćelije na proizvodnju kolagena i elastina, zateže kožu i obezbeđuje joj čvrstinu i svež izgled.

Kako izgleda tretman?

Procedura je vrlo komforna, slična blagoj, prijatnoj toploj masaži.

U zavisnosi od regije koja se tretira, jedna seansa traje od 30-60 minuta i ponavlja se na sedam dana.

Broj tretmana je individualan: u proseku, za lice je potrebno 6, a za telo od 8-10 seansi.

ZBOGOM DLAČICAMA – BEZBOLNO, BRZO I ZAUVEK! ČAK I TOKOM LETA!

Laserska epilacija je sastavni deo nege savremene žene i muškarca.

Ako ste u dilemi da li da se podvrgnete tretmanu kozmetičkog ili medicinskog lasera, trebalo bi da znate da je medicinski laser daleko efikasniji.

Dermatološko odeljenje Poliklinike „Dr Brana Kovačević“, koji se nalazi u Mičurinovoj 28 u Novom Sadu, nudi tretman na najsavremenijem medicinskom laseru poslednje generacije, svetski priznatog proizvodjača lasera ALMA, i to na modelu SOPRANO TITANIUM (unapređena, tehnološki najsavremenija verzija, naslednik prethodnog modela Alma Soprano Ice).

5

Ovaj medicinski laser ima niz pogodnosti koje ga razlikuju od većine uređaja te vrste koji se koriste kod nas.

Naime, epilacija ovakvim aparatom daleko je komfornija – najmanje bolna, a na većini regija potpuno bezbolna (zahvaljujući specijalnom sistemu hlađenja). Osim toga, tretman traje znatno kraće i daje mnogo bolje rezultate u odnosu na druge lasere. Zahvaljujući posebnoj tehnologiji, može se sprovoditi i tokom leta, na dlakama osunčane kože.

Kako funkcioniše?

ALMA SOPRANO TITANIUM ciljano uništava folikul dlake, ne oštećujući kožu i okolno tkivo, zbog čega je pogodan i za uklanjanje malja ispod pazuha gde je koža veoma osetljiva.

Podjednako je efikasan na svim tipovima kože, a za potpuno eliminisanje malja potrebno je 5-7 tretmana, u zavisnosti od individulanog potencijala rasta dlaka, koje se mogu ukloniti samo u efektivnoj fazi rasta.

Procedure na ovom uređaju sprovodi ISKLJUČIVO SERTIFIKOVAN LEKAR!

NEHIRURŠKI TRETMANI – ANTIEJDŽING I REOBLIKOVANJE LICA

U Poliklinici “Dr Brana Kovačević“ lekari odeljenja za dermatologiju i estetsku medicinu sprovode i klasične tretmane za podmlađivanje i rekonstrukciju lica.

Hijaluronski fileri

U zavisnosti od efekta koji se želi postići, pravi se plan koji može uključiti isticanje jagodica i podizanje donjeg dela lica, ili pak aplikaciju hijalurona u bore oko usana i nosa (nazolabijalne, kao i tzv “marionete” i “pušačke” bore).

Efekat se postiže trenutno, a pošto se hijaluron razgrađuje, tretman se ponavlja u određenim vremenskim intervalima.

Botoks

Rezultati su odmah vidljivi i kada se primenjuje botoks (botulinski toksin), koji se ubrizgava na mesta gde se najčešće stvaraju bore. Njegovo paralizujuće delovanje sprečava boranje kože.

Mezoterapija

Sastoji se od otvaranja pora i ubrizgavanja preparata u srednji sloj kože – mezoderm.

Kokteli mogu da sadrže hijaluronsku kiselinu, vitaminske komplekse ili pak supstrat kolagena i elastina.

Deluju tako što podstiču stvaranje novog kolagena i mladog vezivnog tkiva, a koži se na taj način vraćaju svežina i tonus. Tretman je potrebno ponavljati u određenim vremenskim razmacima.

COG niti

Apliciraju se pod kožu pomoću tankih iglica i podstiču produkciju kolagena i elastina, stvarajući potpuno novu mrežu kože i zatežući lice i vrat.

COG niti se dobro kombinuju sa hijaluronskim filerima i mezoterapijom.

HEMIJSKI PILING

Lekari koji sprovode estetske tretmane u Poliklinici “Dr Brana Kovačević“ primenjuju PRX T-33 piling, jedini hemijski piling koji može da se radi tokom leta.

Potpuno je bezbedan i ne postoji opasnost od opekotina. Uklanjanjem odumrlih ćelija i oštećenog tkiva s površine, poboljšava se struktura i kvalitet kože, podmlađuje tkivo i eliminišu fleke i ožiljci od akni.

6

Nakon tretmana, za razliku od klasičnih, srednje dubokih i dubokih pilinga, nije potreban period oporavka tokom kojeg se koža ljušti i ne sme da se izlaže suncu.

Pored ovog, u Poliklinici se rade i klasični pilinzi voćnim kiselinama (AHA) i TCA (trihlor-sirćetnom kiselinom) različite koncentracije, koji su, kao i svi ostali tretmani kod dr Brane, apsolutno bezbedni jer ih sprovode lekari.

OBLIKOVANJE USANA

Prema nekim anketama, čak 90% žena volelo bi da malo koriguje i osveži usne.

Neke od njih žele da to bude diskretno, da se prati prirodna linija i dobije tek blaga punoća, dok se drugima više dopadaju takozvane “ruske usne”, koje imaju voluminozniji i senzualan izgled.

Lekari zaduženi za estetsku medicinu u Poliklinici  “Dr Brana Kovačević“ izlaze u susret i jednoj i drugoj grupi pacijentkinja.

Usne se koriguju ubrizgavanjem hijaluronskih filera koji se postepeno razgrađuju pa se tretman s vremena na vreme mora ponavljati.

POLIKLINIKA “Dr Brana Kovačević”

Odeljenje dermatologije i estetske medicine
Mičurinova 28

Novi Sad
Tel. 065 510 555 6

Hijaluronski fileri – najbolje klinike u Novom Sadu

Luftika Promo

Ovo je promotivni tekst stvoren u laboratoriji redakcije portala Luftika. Ako želite da vaš brend bude ovako predstavljen, kontaktirajte nas na marketing[@]luftika.rs.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

640 Shares
640 Shares
Share via
Copy link