Magazin

Česi oduzeli Kusturici nagradu, on demantuje da je postavljen za direktora Teatra ruske armije

Emir Kusturica
Foto:Alberto Pizzoli/AFP

Naš poznati režiser Emir Kusturica demantovao je informaciju da je postavljen za direktora Teatra ruske armije, navodeći da takvo tumačenje verovatno ide iz srodnosti internacionalne reči „režiser“ i „direktor“.

– Ja nisam nikakav direktor Teatra vojske Rusije, nekadašnjeg Teatra sovjetske armije, nego sam poslednja tri meseca razgovarao o mogućnosti postavljanja na scenu mojih filmova u formi teatarskoj –  naveo je Kusturica za Sputnjik.

On je istakao da u Teatru ruske armije može da gostuje kao reditelj „kad ova burna vremena prođu“.

– Ta dezinformacija da sam ja direktor, ona verovatno ide iz srodnosti internacionalne reči režiser i direktor. To se vrlo lako može proveriti kod Rusa, u nekim papirima i lako se može doći do istine – precizirao je Kusturica.

Komentarišući vest da je zbog te činjenice češki festival Febiofest odlučio da mu oduzme nagradu festivala Kristijan, Kusturica je rekao da to samo govori da je krenuo takozvani lov na veštice.

– Zapravo, pravoverni i krivoverni neće biti deljeni religijski nego ideološki. Ja se nagrade jedva i sećam, ali to mene ne uzbuđuje, neka oni tu nagradu uzmu, ako ima šta da se uzme – zaključio je on.

Izvor:Sputnik

Emir Kusturica postaje direktor Centralnog pozorišta vojske Rusije

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

50 Shares
Share via
Copy link