Srbija Vesti

Emilija (14) iz Ćuprije nestala 12. aprila, viđena da ulazi u ulicu i tu joj se gubi svaki trag

emilija
Foto: Printscreen Nestali Srbije

Još uvek nema nikakvih novosti o nestaloj Emiliji Jovanović (14) iz Ćuprije kojoj se svaki trag gubi još prošle nedelje, u noći između srede i četvrtka.

Očajni roditelji i njeni drugari iz odeljenja su izneli svoje informacije policijskim službenicima, a osim snimka sa jedne kamere na kojoj se vidi kako Emilija ulazi u ulicu, ali iz nje ne izlazi, za sada ne postoji nikakav drugi trag koji bi mogao da pomogne u njenom pronalasku.

Pronalazak male Emilije prioritet je policije u ovom trenutku.

– Obaveštavamo da policijski službenici preduzimaju sve mere i radnje u cilju pronalaska devojčice čiji je nestanak prijavljen Policijskoj stanici u Ćupriji. Pronalazak devojčice je prioritetan zadatak pripadnika Policijske uprave u Jagodini i svi raspoloživi resursi Ministarstva unutrašnjih poslova su angažovani na radu po toj prijavi – rečeno je novinarima Blica iz MUP-a Srbije.

emilija 1
Foto: Društvene mreže

Otac: Kamera zabeležila čudan detalj

Emilijin otac potvrđuje da policija radi po proceduri, da prati svaki trag, ali da za sada oni ne daju nikakve rezultate.

– Svaki trag koji su imali su ispitali, ali sve je ispalo ćorsokak. Ispitane su njene drugarice, sve kako ide po proceduri – priča Milan, otac devojčice.

Kako kaže, postoji jedan čudan detalj, koji su zabeležile nadzorne kamere.

– Komšijska kamera je zabeležila, vidi se trag kako je Emilija ušla u ulicu, ali se ne vidi da je izašla iz nje, to je veoma čudno. Prošlo je već 8 noći, ona nikada ranije nije izlazila iz kuće – ispričao je otac deteta.

Majka: Ušla u ulicu i tu sve staje

Emilijina majka Nataša je na TV Prva govorila o slučaju svoje ćerke kada je zamolila sve građane Srbije da ukoliko saznaju bilo kakvu informaciju momentalno obaveste porodicu ili policijske organe.

– Nemamo nikakve informacije. Imamo prvu i poslednju informaciju da je ušla u Ulicu Filipa Višnjića i tu staje sve. Nemamo nikakvih informacija, to je jedna jedina informacija kojom raspolažemo osam dana. Nikakav automobil, ništa, policija nam je rekla da joj se tu gubi trag. Nije imala telefon, da mi znamo nije imala. Inače nosi mobilni telefon. Nemamo nikakav trag – rekla je vidno uznemirena majka.

majka
Printscreen

Ona je iskoristila priliku da pozove svoju ćerku da se javi, da pruži bilo kakav znak da je živa i zdrava.

– Ćerko, javi se samo da nam daš neki znak, da javiš da si živa, majka te moli. Molim ljude dobre volje, ako je neko video ili čuo da nam javi. Tapkamo osam dana u mestu, ne znamo da li je živa ili gladna, da li je neko oteo ili nije. Nemam predstavu gde je otišla, da li je otišla, da li je živa – ispričala je kroz jecaje Nataša.

Devojčica je visoka 160 centimetara, ima 50 kilograma, braon oči i kosu. Porodica moli sve koji imaju bilo kakvu informaciju da obaveste policiju.

„Devojčica je ugrožena“

– Naši ljudi iz organizacije su bili u kontaktu sa ocem devojčice, znamo da je nestala, i podelili smo apel. U kontaktu smo i sa ljudima iz MUP, zasigurno znamo da se ona intenzivno traži – ispričao je ranije Igor Jurić iz Centra za nestalu i zlostavljanu decu.

Emilije nema već punih osam dana, a vremenski period koji protiče od trenutka nestanka ukazuje na ozbiljnost situacije. Kada su u pitanju deca, nije važno da li su otišla sama od kuće ili pod nekim drugim okolnostima, već je veoma važno da se za devojčicom aktivno traga.

– Govori nam da je to sada već ozbiljna situacija, devojčica je ugrožena bez obzira da li je ona otišla svojevoljno ili je žrtva krivičnog dela. Često se dešava da deca nesvesno odlaze samovoljno i onda postaju žrtve seksualnog zlostavljanja. Ako je neko dete i nekoliko puta odlazilo od kuće, treba da isto tražimo kao prvi put i shvatimo ozbiljno – istakao je Jurić.

Ispitano i odeljenje u koje ide devojčica

Majka nestale devojčice svakodnevno objavljuje apele, a kako je navela, grupa građana Ćuprije se organizovala i išla u potragu za devojčicom.

Takođe, ona je zamolila i da meštani provere svoje vikendice u Ćupriji.

Majka devojčice redovno ide u policiju kako bi proverila kojim tempom napreduje potraga za devojčicom.

– Ona se iskrala iz kuće, ujutru sam videla da je nema. Deteta mi nema nedelju dana, šta da mislim, šta jedna majka može da misli – rekla je Nataša.

Policija je ispitala sve koji bi mogli da imaju bilo kakve informacije, među kojima su i Emilijini drugari iz odeljenja. Ispitane su i sve njene drugarice, ali niko do sada nije pružio informaciju koja bi pomogla da se pronađe ova četrnaestogodišnja devojčica.

– Niko ništa ne zna, niko od njenih drugara. Odmah je započeta potraga. Radi policija, ali apsolutno ništa nemaju – rekla je majka Nataša u televizijskom uključenju.

Sa druge strane, Igor Jurić ističe da je trenutno najvažnije da se devojčica zaštiti.

– Jako je važno da se zaštiti sama žrtva, da se ne pišu senzacionalni naslovi i da se sarađuje sa policijom. Nadam se da će izaći i sama policija u javnost i podeliti informaciju jer će se tako pomoći i medijima i javnosti koji žele da učestvuju u potrazi – navodi Jurić.

On se već godinama bori za uvođenje Amber alert sistema, koji će stupati na snagu odmah po nestanku deteta. MUP je prihvatio uvođenje ovog sistema i početak se očekuje već ove godine.

– Radi se intenzivno na uvođenju sistema, imali smo dva sastanka radne grupe, očekujemo treći. Do 1. novembra sistem treba da bude uveden, to je potpisom potvrdio i sam ministar policije Bratislav Gašić – rekao je Jurić.

Još jednom, ukoliko imate bilo kakve informacije odmah prijavite policiji ili roditeljima male Emilije Jovanović.

Devojčica je visoka 160 centimetara, ima 50 kilograma, braon oči i kosu, a bilo kakve informacije o njoj mogu se prijaviti i na telefon:

065/5130220

Igor Jurić: Ako me izvuku iz Dunava, znajte da nisam skočio sam

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link